Semitraileren hadde kjørt seg fast på fylkesvei 541 på Bømlo. Og bak der igjen sto brøytebilen.

— Nå står nok alt bom fast, og det kan det gjøre i lang tid fremover, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt .

Politiet fikk meldingen 20.59 mandag kveld.

— Dette kan fortsette i mange timer, sa Friberg like før klokken 21.30. Da hadde politiet fremdeles ikke kommet frem til stedet.

20 minutter senere melder politiet på Twitter at semitraileren har kommet seg løs. Det er fri ferdsel på Bømlo igjen, men det er nok lurt å være ekstra oppmerksom i trafikken i kveld likevel.

- Kom brått på

I Storbergen slipper vi unna med mindre trafikkuhell og greie veier.

I Bergen og omegn er Mesta ute for å salte. I løpet av de siste dagene har det blått blitt kaldere, og snøen har vist sitt kalde ansikt for første gang i 2014.

— Vi har jo ikke hatt noe vinter før de siste dagene, og det har nok kommet brått på for enkelte, sier Ronny Sleire ved Vegtrafikksentralen.

I løpet av mandagen har det vært flere bilberginger, to i Odda kommune, og på Storlia ved Hardangervidda ble Riksvei syv stengt i litt under en time på grunn av et vogntog.

— Det har også vært noen telefoner på det er glatt på Hardangerbroen.

- Sjekk føremeldinger

— I høyden innover i landet har det vært litt problemer, men i Storbergen skal det være ganske greit.

Han oppfordrer bilister til å følge med på værmeldingene og tilpasse farten etter føret.

— På hovedveiene skal det være bra, men på sideveier kan det være glatt. Og skal folk opp i høyden eller over fjell, må de sjekke føremeldinger, sier Sleire.

Foreløpig er alle fjell i fylket åpne, bortsett fra på Haukeli, der det er kolonnekjøring.