Det var i fjor sommer at bevæpnet politi rykket ut til en bolig i Fana. Da de kom frem pågrep de en kvinne og en mann i slutten av tenårene siktet for ran.

Kvinnen leide bolig i huset og skulle hente noen eiendeler. Det oppsto uenighet mellom de to og mannen som bor i huset.

Truet med balltre

Han er sterkt svekket og ble påført vold, ifølge en dom fra Gulating lagmannsrett. Han ble plassert i en sofa, og ifølge dommen ble han truet med balltre for å holde seg i ro.

Den kvinnelige leietakeren nektet ham også å bruke sin egen telefon.

Kvinnen er i Gulating lagmannsrett dømt til ti måneder betinget fengsel for frihetsberøvelse, mens mannen har fått en ubetinget straff på ett år og tre måneder etter at retten fant ham skyldig i ran. Han må dermed sone hvis dommen blir stående.

— Han er sterkt uenig i dommen og anker, sier forsvarer Laila Kjærevik.

Var ruset

Straffen er fem måneder strengere enn det han fikk i tingretten.

— Jeg har formidlet dommen til min klient og hans ektefelle. De er fornøyd med at lagmannsretten har lagt seg på et strengere straffenivå enn tingretten gjorde. De er også fornøyd med at erstatningen ble hevet til 60.000 kroner, sier bistandsadvokat Anette Vangsnes Askevold til BT.

I dommen heter det at den kvinnelige leietakeren tok med et balltre til sin mannlige venn. De var begge ruset da dette skjedde. Den sterkt svekkede mannen har forklart at leietageren kom mot ham med saks og kniv. Han fryktet at disse ville bli brukt mot ham.

Pågikk i over en time

«Fornærmedes svekkede helsetilstand var tydelig for dem begge to., og de må ha forstått at han var redd og skremt. Hendelsen antas å ha vart i en til to timer», heter det i dommen.

— Det viktigste for oss var at dommen ble betinget. Min klient er dømt for frihetsberøvelse. Vi er vel ikke helt enige med dommen, men anker neppe, sier Eirik Nåmdal, som er forsvarer for kvinnen.