Klokken 22.20 lørdag fikk politiet på Voss melding om at en mann var i gang med å tømme biler for diesel bak lokalene til Øvsthus og sønner på Voss.

Først på stedet var en av de ansatte ved nabobedriften. Han plasserte bilen sin foran den trange utkjørselen bak Øvsthus og sønner, slik at tyven ikke kom seg ut med bilen sin. Deretter var det bare å vente på politiet.

— Føltes godt

— Det føltes ganske godt å få tatt ham, sier Harald Øvsthus, daglig leder i Øvsthus og sønner, til bt.no.

Han forteller at mannen resignerte på flekken da han skjønte at hans egen bil var sperret inne. Ikke la han på sprang heller. Og da politiet kom et kvarter senere, tilsto han umiddelbart.

Øvsthus og sønner driver med renovasjonsarbeid for det offentlige, samt henting av melk for Tine. Bak firmalokalene sto det fem renovasjonsbiler. Da 28-åringen ble tatt, hadde han rukket å tappe rundt hundre liter.

— Setter opp kamera

Nå diskuterer Øvsthus og nabobedriften om de skal sette opp kamera og låsbart gjerde rundt tomtene. Dette er nemlig ikke første gangen noen har stjålet diesel fra bilene deres.

— Vi mistenker at det har skjedd før. Vi har kommet til tomme biler om morgenen. Dessverre kan det nå se ut til at slike tiltak er nødvendig, sier Øvsthus.

Han forteller at tyven som ble tatt lørdag hadde med seg fullt pumpeutstyr, og kan ikke tro det var første gangen han var ute i slikt ærend.

Politiet har imidlertid ikke mye på ham fra før. Han skal være fra Voss-området.