— Jeg blir litt småforbannet altså. Vi får inderlig håpe at vi ikke trenger ambulanse eller brannbiler så lenge snøen ligger her, sier Olav Nilsen og slår oppgitt ut med armene.

Isete snø

69-åringen møter bt.no der hans private veistubb møter den kommunale Risnesveien i Trengereid. Siden snøen kom på fredag og veien ble brøytet, har det vært umulig for Nilsen å komme ut eller inn med bilen sin. Foran innkjørselen ligger det nemlig enn stor snøfonn og sperrer all ferdsel.

Les også: Så kaldt har det ikke vært på 12 år...

Olav Nilsen har måkt en smal sti ved siden av fonnen slik at han og konen kan ta seg fram til fots, men den knallharde snøen er vond å få vekk. Da pensjonisten ringte samferdselsetaten i kommunen, fikk han beskjed om å finne fram spaden og rydde veien selv.

— Et sånt svar er uforskammet. Det er ikke det at jeg ikke kan bruke en spade selv, men her er det snakk om veldig mye snø. Dessuten må det være kommunens ansvar å fjerne snøen. Selv om vi bor i periferien, betaler vi skatt som alle andre, sier Nilsen.

Har ringt to ganger

Huset ligger i enden av den 150 meter lange privatveien. Der står også bilen til 69-åringen. Hell i uhell var konen hans bortreist da snøen kom. Derfor han hun parkert sin bil ved hovedveien, så ekteparet kommer seg fortsatt ut på nødvendige ærend. Men alt de trenger av mat og andre varer må bæres på glatten bort til huset.

— Jeg har ringt til kommunen to ganger og bedt dem rydde opp. Nå er toppen nådd for vår del. Vi kommer ikke til å ringe mer. Det nytter jo ikke, sier Nilsen.

- En misforståelse

Driftssjef i Bergen kommune, Atle Kleppe, tror den manglende snøryddingen må skyldes en misforståelse.

— Vi har registrert klager på høye brøytekanter. Det er ikke noe vi pleier å rykke ut på. Derfor har vi ikke gjort noe med saken, sier Kleppe.

Han understreker at det ikke skal ligge igjen snøfonner som sperrer private veier etter brøytingen.

— Dette skyldes en misforståelse og vi skal dra ut og få fjernet snøen med en gang, sier han.

Hva synes du om brøytingen i Bergen kommune? Si din mening i feltet under.

Rune Nielsen