— Vi har gjort undersøkelser i området tidligere. Nå er det forhold i dag som gjør at vi skal jobbe videre i området. Med tanke på å få jobbe i ro og få jobbe uten innsyn er det viktig for oss, sier regionslensmann Asle Karoliussen.

NRK skriver at et stort område er sperret av ved huset til Veronica, og at krimteknikere og minst tre politibiler er tilbake på stedet.

Tidligere søndag ble det bekreftet at den avdøde personen som ble funnet i Barsnesfjorden i Sogndal fredag 14. november er Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). Det opplyste politiet i Sogn og Fjordane etter obduksjonen ved Gades Institutt.

UNDERSØKER: Det var i dette huset Veronica Heggheim Stegegjerdet bodde. Nå har politiet sperret at et større område og gjør nye undersøkelser.
RUNE SÆVIG

— Selv om det er umulig å si noe sikkert om saken, er det klart at med den foreløpige obduksjonen vet politiet mye mer om hva som har vært årsak til vedkommendes død, sier privatetterforsker Finn Abrahamsen, med lang erfaring som tidligere etterforsker i Oslopolitiet.

— Hva kan man tolke ut av at det nå undersøkes mer rundt Veronica Heggheim Stegegjerdets hus?

— Om det som har kommet frem av obduksjonen har sammenheng med at de nå gjør nærmere undersøkelser rundt og i boligen, er det vanskelig å si noe om. Men det er klar at slik det normalt jobbes mellom politi og rettsmedisinere vil politiet ha langt lettere for å manøvrere når obduksjonen er foretatt, sier privatetterforsker Finn Abrahamsen.

Funnet av turgåer

Lørdag 25. oktober fra Stegegjerdet kjørt hjem av en kamerat til huset hun bodde i på Årøy utenfor Sogndal. Siden har ingen sett henne.

Fredag ettermiddag fant en turgåer en død kvinne i Barsnesfjorden, ikke langt fra der Stegegjerdet bodde.

Regionslensmann Asle Karoliussen forteller at politiet ikke vil gå ut med flere opplysninger fra obduksjonsrapporten søndag.

— Foreløpig har vi bare fått bekreftet at det er Veronica som er funnet, men har ingen opplysninger utover det, sier han.

- En trist sak

Stegegjerdet ble obdusert på Gades institutt i Bergen lørdag. Karoliussen forteller at politiet ikke ennå ikke har fått obduksjonsrapporten skriftlig.

Familien til Stegegjerdet ble informert om saken søndag morgen.

— Så snart vi var sikre på identifikasjon varslet vi familien. Det er en veldig trist sak, og en voldsom belastning for familien, sier Karoliussen.

Bistandsadvokat Synne Catrin Øren forteller at familien er lettet over at Stegegjerdet nå er funnet.

- Flere spørsmål enn svar

— Familien har hatt tre veldig vanskelige uker med uvisse. De er lettet over at Veronica nå er funnet, men samtidig går saken over i en ny fase fordi håpet om å finne henne i god behold nå er borte. Det smerter å se hvordan familien har det nå, sier hun.

Øren forteller at familien fortsatt har flere spørsmål enn svar, og at det har vært en stor belastning at saken har fått så mye oppmerksomhet i media.

NRK meldte fredag at Stegegjerdet skal ha blitt utsatt for trusler og vold før hun forsvant.

— Dette er informasjon vi har fått gjennom media, som familien verken kan bekrefte eller avkrefte. Vi forholder oss til den informasjonen som kommer fra politiet, sier Øren.

- Vanskelig å søke

Politiet hadde allerede for en uke siden søkt med sonar etter savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet i fjorden hvor en kvinne fredag ble funnet død.

— Det er kjent at dette var et område hvor det var vanskelig å søke med sonar.

Flere forhold knyttet til refleksjoner, fjellformasjoner og fjordbunnen skal ha skapt sonarskygge.

— Det kan forklare at det var gjort søk her uten at kvinnen ble funnet, sier Karoliussen.