Kampreferatet er skrevet av Tertnes J96 sin trener. Ønsker du å bidra med kampreferater fra ditt eget lag? Kontakt oss!

Eidsvågs stortalent

Første omgang åpnet med et lite overtak til Tertnes. Et velspillende Tertnes lag klarte å spille seg frem til Eidsvåg sin 7 m. men der stoppet det ofte opp i et tettpakket Eidsvåg forsvar. Etter ett par sjanser til begge lag fikk Charlotte, en av hordalands største fotball talenter på jentesiden, flere viktige ballerobringer på Tertnes sin midtbane. Med sitt enorme tempo løp hun fra et år eldre Tertnes spillere og scoret. 0-1.

Tertnes fortsatte sitt spill men gode Eidsvåg kontringer resulterte i 2 raske mål igjen. 0-3. En sjelden frustrert lagleder i Benedikte lurte på om dette skulle endre i årets største tap. Imidlertid klarte Tertnes å tett igjen bakover ved at midtstopperne sikret bedre for hverandre når de presset ballfører.

Flere av Tertnes jentene hadde fått stivkrampe sprøyte på dagen og var tydelig preget av det. Da Amalie gikk av banen etter å ha løpt mye kom Tertnes sitt stortalent inn på banen og tok tak i kampen. Det resulterte i 4 raske mål av henholdsvis Stine, Sarah x 2 og Ingvild. Flere av målene var flotte frispillinger av Sarah som storspilte i sin nye kantrolle.

3 x Stine

Andre omgang startet med et massivt press fra Tertnes mot Eidsvåg målet. Tertnes var bedre i pasningsspillet men var litt for sein i vendingene mot mål. Her bruker Tertnes spillerne ennå for lang tid slik at motstanderne rekker tilbake.

Sarah og Ingelin festet et godt grep på Eidsvågspillerne i midtstopper rollen og var flink til å sikre for Stine når hun mistet ballen til Eidsvåg spillerne. I dag var både Beate, Camilla og Ingvild gode på kantene og flink til å spille ballen opp til en stivkrampe preget Amalie.

Kampen endre 8-6 etter 3 flotte mål av Stine. Stine var dyktig i dag til å holde på ballen, sikre for kantspillerne og hjelpe spissene når vi hadde ballen i laget. Med sin store løpskapasitet klarte hun også å komme hjem i forsvar når vi mistet ballen. Dette lover bra til neste kamp mot Arna Bjørnar.

— Vi må bli bedre

Lagleder Benedikte Rygel sa etter kampen:

— Tertnes sin måte å spille fotball på skaper et lag som er flink til å holde på ballen men sårbar når motstanderne klarer å erobre ballen og løpe for full fart mot mål. I dag hadde Tertnes spillerne vanskelig for å henge med Charlotte sitt høye temp. Det gav 3 raske mål i 1.omgang til Eidsvåg.

— Tertnes må bli bedre til å sette fart på mål fra kantene. Hurtighet er viktig i fotball, avslutter Rygel.

Les flere saker fra Tertnes IL her.

Besøk Tertnes IL sine hjemmesider her.

FAIR PLAY: Etter kampen var vi alle gode venner og hadde hatt det trivelig på Åstveit.
Rune Eng
FINTE: Sarah som storspilte og scoret to mål runder her en Eidsvågspiller.
Rune Eng
KJEMPER: Mange harde dueller i gårsdagens kamp.
Rune Eng