Søndag formiddag fikk BT tips fra flere som hadde observert en flokk spekkhoggere mellom Radøy og Meland. Litt senere meldte en leser fra om at han hadde sett flokken ved Knarvik på vei inn Osterfjorden rett nord for Bergen.

Tross mange observasjoner, var det ingen BT snakket med som klarte å feste det uvanlige synet på film. Men det var før Agnetha Andersen kikket ut kjøkkenvinduet sitt i Hopedalsvegen.

Måker på slep

— Jeg hadde sett på Facebook at spekkhoggerne var på vei inn fjorden. Da jeg så noe rart ute i sjøen tenkte jeg at her var det bare å legge på sprang, sier 26-åringen.

HVALRUTEN: Langs denne ruten ble hvalene observert søndag.
GOOGLE MAPS

Hun rasket med seg speilreflekskamerat, hev på seg jakken og løp de 30 metrene fra huset ned til fjæren. Så var det bare å knipse i vei. I ett kvarter lekte spekkhoggerne seg rundt en av merdene i fjorden.— De hadde en flokk med måker på slep. De var sikkert ute etter fiskerester, sier Andersen.

Hun prøvde å få tak i noen som hadde båt så hun kunne komme seg nærmere, uten hell.

— Men det er stas å ha sett det. Jeg har bodd her hele mitt liv, men aldri sett spekkhoggere her før, sier hun.

- Fantastisk naturopplevelse

Det har heller ikke Ketil Moldekleiv, som bor i Alvermarken. Familien satt ved kjøkkenbordet og spiste lunsj da de så hvalene komme sigende inn fjorden.

— Da var det bare å komme seg ut på verandaen, sier han.

De fem ungene fikk fart på seg da de skjønte hva som foregikk.

— Det var en fantastisk naturopplevelse. Ungene var strålende fornøyde, sier Moldekleiv.

Ifølge ham kan det ha vært så mange som ti hvaler i fjorden.

— Jeg har vokst opp like i nærheten og bodd her hele mitt liv. Vi har sett niser her før, men aldri spekkhoggere, sier han.

Tidligere har BT skrevet om at det har vært observert spekkhoggere i Hjeltefjorden, Fanafjorden, ved Hellesøy, i Fusa og på Sotra.

Så du spekkhoggerne i dag?