Den ene ulykken etter den andre gir politiet mer enn nok å gjøre i dag. Til og med en ambulanse på vei til en annen ulykke snurret rundt.

— Det er speilglatte veier i hele distriktet, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt.

Meldingene om uhell på veiene har haglet inn til operasjonslederen i dag. Bare i løpet av 35 minutter fikk han inn melding om disse hendelsene:

16.54: En drosje kjørte utfor Kalfarveien. Føreren måtte på Legevakten. Årsak: Glatt vei.

16.54: To biler i front mot front-kollisjon i Masfjorden. Heldigvis ingen personskade. To voksne og en tre åring var i bilene. Årsak: Glatt vei.

17.12: En drosjesjåfør ringer og forteller om to biler som snurrer 360 grader før de ender i autovernet på motorveien på Sjølinjen. Bilene er borte når politiet ankommer. Årsak: Glatt vei.

17.20-tiden: En bil snurrer rundt på motorveien like ved Ikea. Bilisten greier etter hvert å komme seg bort uten politiets hjelp. Årsak: Glatt vei.

17.25: En bil velter og havner på taket utenfor motorveien like etter avkjøringen til Tertnes i Åsane. Mulig personskade. Årsak: Glatt vei.

17.28: En ambulanse snurrer rundt i svingen på Skolten. Den er på vei til Åsane. Ingen personskade, men må trolig taues bort. Bilen bak skal visstnok ha kjørt inn i ambulansen. Årsak: Glatt vei.

Litt tidligere på ettermiddagen, ca. kl. 15.30, kjørte en bil i fjellveggen på Forland i Sund.

Veiene som måtte stenges for trafikk i kveld, var Øvregaten og Vetrlidsallmenningen. Det var omkjøring via Bryggen, men veiene er nå blitt grundig strødd og åpnet for trafikk igjen.

— Vetrlidsallmenningen var så glatt av det var uforsvarlig å ferdes der, sier vaktoperatør Eli Solberg i Statens vegvesen.

Hun ber bilistene om å ta det ekstra rolig i dag, og bare kjøre bil om de absolutt må. Selv ikke på piggdekk kan en føle seg trygg i kveld.

— I dag nytter det ikke med noe. Regn og snø har frosset til på veien etter et dramatisk temperaturfall. Selv om vi har alle strøbilene ute, vil det ta tid før problemet er løst, sier hun til bt.no.

Mange veipartier er glatte helt fra Bergen til Stavanger, ifølge Vegvesenet.

PÅKJØRT: En ambulanse på Skolten var involvert i et av dagens mange trafikkuhell på glatten.
Silje Katrine Robinson