32-åringen ga rivalen bokstavelig talt et spark bak for å få ham ut av soverommet. Han slo løs på paret i sengen, og kastet ting rundt seg i leiligheten.

— Han var så forelsket og sjalu at han ble brakt totalt ut av balanse da han så dem sammen, sier 32-åringens forsvarer, advokat Kaj Wigum. I rundt ti uker hadde 32-åringen fra Bergen hatt et forhold til en jevnaldrende kvinne, men de hadde svært ulik oppfatning av forholdets innhold.

«Retten legger til grunn at han var ytterst betatt av kvinnen, ønsket å satse på noe varig med henne og trodde følelsene var gjensidige», skriver Bergen tingrett i dommen mot den ulykkelige beileren.

En uke før hendelsen i november i fjor, mente kvinnen at hun hadde gjort det slutt med 32-åringen. Han oppfattet det imidlertid som at de hadde pause og skulle være fra hverandre en stund, men at de på sikt skulle satse på hverandre. Etter mannens oppfatning skulle de ikke involvere seg med andre mens de hadde pause i forholdet.

Retten legger til grunn at mannen må dømmes ut fra hvordan han oppfattet forholdet.

Lørdag 24. november i fjor var 32-åringen ute på byen. Han traff en venninne av sin kjære. Venninnen hevdet at han ikke kunne stole på kvinnen han var forelsket i, og at kvinnen hadde med seg en annen hjem denne kvelden.

32-åringen ønsket ikke å tro det han fikk høre. Han ringte kvinnen flere ganger, uten å få svar. Så dro han til kvinnens leilighet. Han klatret opp en stige til kvinnens leilighet i fjerde etasje, og tok seg inn i leiligheten via en altandør som sto åpen.

Så røsket han opp soveromsdøren, tente lyset og så kvinnen ligge i sengen sammen med en annen mann. Begge var nakne.

32-åringen ble rasende. Han begynte å denge løs på de to i sengen. Slagene traff dem i armene og hodet, men var ikke særlig kraftige. Mannen skled ut av sengen, og kom seg ut av soverommet. 32-åringen fulgte etter. I stuen ble det et basketak mellom de to, der 32-åringen var den aktive. Han sølte vin på vegger og gulv, og kastet ting rundt seg. En flaske traff rivalen i hodet.

Kvinnen fikk etter hvert roet 32-åringen ned. De gikk inn på soverommet, og snakket sammen. Etter en stund banket den andre mannen på døren, fordi han ville hente klærne sine. 32-åringen ble sint igjen, slengte ukvemsord til mannen og sparket ham i baken for å få ham ut av soverommet.

Senere på natten la 32-åringen seg på soverommet, mot kvinnens vilje. 32-åringen ble til slutt pågrepet av politiet.

Den 32 år gamle studenten ble dømt til 30 dagers betinget fengsel, og en bot på 7500.

— Retten har tatt hensyn til at han var i en spesiell situasjon, sier Wigum.

32-åringen og eks-kjæresten har i dag ingen kontakt.

TEGNING: GRO VIK