Nå er den 29 år gamle mannen dømt til ett års fengsel, samt sikring i fem, år for flere tilfeller av brutal vold og trusler mot moren, som nå er 69 år gammel.

Den grufulle mishandlingen har pågått over flere år. Mannen er tidligere domfelt for det samme, og moren har forklart til politiet at hun lenge har vært livredd sønnen sin.

Retten har påla ham allerede i 1995 å ikke oppsøke moren med mindre hun selv ga sitt samtykke. Dette ga han blaffen i og oppsøkte moren flere ganger. Volden fant sted i hennes eget hjem, og han truet med å drepe henne hvis hun sladret til noen.

29-åringen ble ved et tilfelle så rasende på moren fordi hun ikke hadde betalt noen regninger for ham at han grep henne om overarmene og slengte henne ned på gulvet. Sammenstøtet var så hardt at hun brakk lårhalsen.

Noen dager tidligere slo han henne i brystet og kastet en håndkost i tinningen hennes. Årsaken var at moren var trøtt og hadde bedt ham være stille.

Han har også truet med å ta livet av sin bror, hans samboer og deres barn. Rettspsykiatere har konkludert med at mannen har en hjerneskade som gjør at han er på grensen til lett psykisk utviklingshemming. De mener likevel at han er strafferettslig tilreknelig, og at det er stor fare for gjentakelse.