Det var natt til lørdag 1. desember klokken 01.50 at ting gikk galt i Bergen sentrum. Den 19 år gamle mannen slo en annen mann i ansiktet, og fortsatte å sparke ham i hodet etter at han hadde gått i bakken. Ett av sparkene hadde også form av et tramp på hodet til offeret.

Det hele ble fanget på video, et opptak som ble tatt i bruk da 19-åringen møtte i Bergen tingrett forrige uke. I tillegg til denne voldsepisoden var han også tiltalt for å ha bært kniv ved en annen anledning.

Ifølge tingretten var det bare flaks at ikke offeret ble alvorlig skadet. Det som endte med hjernerystelse og et kutt i pannen kunne lett fått alvorligere følger. 19-åringen beskrev også sparkene som «harde» i retten.

19-åringen ble dømt til fengsel i 120 dager, samt inndragelse av den tidligere nevnte kniven. Tingretten finner omstendighetene særdeles skjerpende, både fordi skadepotensialet var så stort, og fordi offeret lå hjelpeløst på bakken. Det var også skjerpende at sparkene falt i prøvetiden etter 19-åringens forrige dom.