21-åringen var på permisjon fra fengselet i høst, og gikk på fest sammen med eks-kjæresten. De kranglet og sloss, og jenten forlot etter hvert festen.

Omkring 100 meter unna satte hun seg ved en murvegg, og ringte eks-kjæresten. I retten nylig forklarte hun at hun brydde seg om eksen, og ønsket å få avklart forholdet mellom dem.

— Du tirrer ikke meg på den måten, sa 21-åringen da han kom bort til jenten.

Deretter tok han sats og sparket henne i ansiktet, slik at hun dunket hodet i murveggen bak seg.

Dro henne etter snor

Mens jenten lå på bakken, sparket han henne igjen, tråkket henne på hånden og slet henne i håret. Deretter tok han tak i en nøkkelsnor jenten hadde rundt halsen, og trakk henne etter seg.

Jenten lå fortsatt på bakken, da 21-åringen plukket opp en stor stein fra bakken. Den holdt han over hodet, og sa han ville drepe henne. I mellomtiden var hans bror kommet til, og sa at det 21-åringen holdt på med ikke var noen god idé.

Før han forlot stedet understreket 21-åringen at det ikke spilte noen rolle om han fikk fullført jobben da, han kunne vente til han slapp ut av fengselet igjen.

Den skremte jenten fikk hjelp av en nabo til å komme seg til legevakten. Der ble det påvist kuler i hodebunnen, sår og smerter i kjeven og bloduttredelser på halsen, haken og i nakken til jenten.

Torde ikke dra hjem

Både til naboen som hjalp henne og til politiet fortalte jenten at hun ikke torde dra hjem, fordi 21-åringen hadde truet med å drepe henne.

21-åringen forklarte i retten at han bare prøvde å roe ned jenten, og at han ved et uhell kom borti haken hennes.

Dommerne fester ikke lit til denne forklaringen, og mener den virker oppkonstruert. De mener volden mot eks-kjæresten har karakter av mishandling.

— Etter rettens syn har tiltaltes handling karakter av avstraffelse, heter det i dommen.

Mannen, som tidligere er dømt for ran og legemsbeskadigelse, er nå dømt til 120 dagers fengsel.

Dommen omfatter også et tilfelle av uprovosert vold mot en fremmed mann på et utested i Bergen høsten 2005. 21-åringen er også dømt til å betale 15.000 kroner i oppreisning til dette voldsofferet.