KJARTAN MÆSTAD kjartan.maestad@bergens-tidende.no

Espevik er fjernet fra bygningsrådet og er erstattet av Karin Woldseth. Espevik har også fått beskjed om at hun skal melde forfall til Landbruksnemnda og bygningsrådet uten å ha gyldig grunn ut perioden, hevder hun i et brev til gruppeleder Arne Sortevik. "Disse forhold er strengt ulovlig, og vil bli vurdert politianmeldt," skriver hun. — Tre ganger har jeg meldt fravær uten grunn. Det var ikke kjekt, for jeg liker ikke å lyge. Men bystyregruppen bad meg om å melde avbud, sier hun. Påstanden bekreftes av et medlem av bystyregruppen.

Bybanen hennes bane? I slutten av mars reiste bygningsrådet på Europa-turné for å se på ulike bybaneløsninger. Espevik ble med, til tross for at Frp er innbitt motstander av hele prosjektet. Det er tilsynelatende denne utflukten som ble Espeviks bane. "Ifm. bybanetur til England og Frankrike ble jeg instruert av bystyregruppen til ikke å reise. (...) Det ble sagt at det ville få konsekvenser om jeg reiste," skriver Espevik. - Var det lurt å bli med på en slik tur i en sak Frp til de grader er motstander av? - Det kan man si hva man vil om. Men en slik sak skal ikke føre til at jeg blir skviset ut, svarer hun. - Alle visst at valget etter konstitueringen i fjor var midlertidig. Det var ikke gitt at alle skulle fortsette etter de første åtte månedene. Dersom noen ikke kan ta til etteretning at de tapte en avstemning, er det å beklage, sier Arne Sortevik til BT. - Er du redd for å bli politianmeldt? - Ut over det jeg har sagt, ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Sortevik.

- Vil vite sannheten - At det har vært valg er bare tull. Det er bare jeg som er skiftet ut med Karin Woldseth, sier Espevik. Hun er svært skuffet over at ikke partiet konfronterte henne med problemene før hun ble skiftet ut. Espevik var blant opprørerne i Frp som ville kaste Sortevik ut av sjefsstolen etter valget i fjor høst. Men heller ikke fra daværende sjefsmytterist Karin Woldseth får Espevik noen offentlig støtte. Woldseth ønsker ikke å kommentere saken. Hvor store sjansen er for at Espevik politianmelder partiet, vil hun ikke svare på før hun har diskutert det med sin advokat. - Jeg ønsker ikke å skade partiet. Jeg vil bare ha sannheten på bordet og rettferdig behandling. Frp er et lov og orden-parti og må holde sin sti ren.