JON TUFTO jon.tufto@bt.no

I stedet for å lage møbler, krabbeteiner og byggeklosser, skal arbeidsfolkene gå hjemme og drive dank. De seks som er oppsagt til nå, har ikke fått tilbud om annen jobb.

Lindås kommune og Aetat står bak oppsigelsene, som henger sammen med økonomiske vanskeligheter for virksomheten, skriver Avisa Nordhordland lørdag.

— Fortvilende og hjerteskjærende Daglig leder Bjørn Kvalø bekrefter overfor at avisen at to personar ble sagt opp ved årsskiftet, og at fire andre har fått varsel om oppsigelse. Ytterligere fem-seks personar risikerer å få samme melding i nær fremtid.

— Det er fortvilende og hjerteskjærende å måtte gå til et slikt steg. Å måtte snakke om og vurdere disse menneskene på denne måten, gjør vondt, sier Bjørn Kvalø til lokalavisen.

- Må bli mer produktive Hvem som skal sies opp, avgjøres av det såkalte attføringsutvalget, hvor både bedriften, kommunen og Aetat er representert.

— Ateat har gjennom dette utvalget signalisert at vi må se mer på hvilke ansatte som er produktive. Regelverket sier at de som jobber på slike tiltak, minst må tjene inn de oppmuntringspengene de får for å jobbe, ved siden av uføretrygda, sier Kvalø til avisen.

Politikere vil slåss mot oppsigelser Polititikere i Lindås er sterkt kritiske til å sparke psykisk utviklingshemmede av lønnsomhetshensyn.

— En produktiv inntjening kan da ikke ha vært tanken bak Knarvik Industrier, sier Tove Mette Fyllingen (SV) til avisa.

— Det er et alvorlig signal om vi ikke har råd til å ta vare på og utvikle tilbud til disse gruppene, mener Kjersti Wiik (Sp).