— Vi har rett slett og slett ikke penger til å pusse vinduer i år, sier Sverre Tinjar. Han er ansvarlig for hospitaldriften på sykehuset.

Han har foreslått for ledelsen å droppe både innvendig og utvendig vindusvask:

— Det er jo et tiltak som vi vanskelig kan se går ut over helsen til pasientene, mener sjefen for sykehusets driftsavdeling.

Håper på mye regn

— Vi må snu på hver eneste krone for å få endene til å møtes. Og det er begrenset hvor mye vi kan spare på renhold. Alle monner drar. Dropper vi vindusvansken ett år, sparer vi 350.000 kroner, sier Tinjar som har fått redusert budsjettet med syv millioner kroner dette året. Det samlete driftsbudsjettet for hospitaldriften er rundt 200 millioner kroner.

Trond Holm Johansen, som leder renholdsavdelingen, understreker at dette skal være en engangsforeteelse.

— Vi får håpe på lite sol og mye regn i år, sier han spøkefullt.

Må pusse neste år

— Det er grenser for hvor mye skitt på vinduene både ansatte og pasienter tåler før det går ut over trivselen. Vi kan derfor ikke la være å pusse vinduer to år på rad, legger han til.

Holm Johansen skynder seg å legge til at det kan se ut som skitten på vinduene i sentralblokken er tjukkere enn den er.

— Dessverre renner det et svovelbelegg ned den ubehandlede betongen som dekker ytterveggene. Det havner på vinduene, og det klarer vi aldri å få av. Derfor får vi aldri skinnende vinduer på sykehuset.

Han opplyser at sykehuset vanligvis hyrer inn et vaskebyrå til å ta selve pussejobben. De pleier å gjøre unna pussingen en gang før sommerferien.

  • Det tar vanligvis et par måneders tid å komme over alle vinduene både innvendig og utvendig.

Om det likevel blir vindusvask på Haukeland i år, avgjør styret i dag.