— Vi kuttet renten for en halvtime siden, sa informasjonsdirektør Jørn Lekve da Bergens Tidende ringte ham litt før klokken 15 i dag.

Bare Totens Sparebank og Storebrand Bank var raskere enn Sparebanken Vest. Også de varslet rentekutt på inntil 0,5 prosentpoeng som følge av rentenedsettelsen i Norges Bank.

Rentekuttet i Sparebanken Vest har virkning for nye lån og innskudd fra torsdag 23. januar, mens renten på eksisterende lån og innskudd vil bli endret med virkning fra 27. februar.

Bankene kutter om kapp

Flere banker har allerede bestemt seg for å gjøre som Sparebanken Vest;

  • Den norske Bank vil sette ned renten for nye bolig- og bedriftslån med inntil et halvt prosentpoeng, og fra begynnelsen av mars for løpende lån og innskudd.
  • Fokus Bank vil redusere renten med inntil 0,5 prosentpoeng på lån og innskudd for personkunder.
  • Nordea setter ned utlåns- og boligrenten med inntil 0,5 prosentpoeng på nye lån fra fredag 24. januar og på eksisterende lån fra slutten av februar.
  • Sparebanken Nord-Norge setter ned renten i personmarkedet med 0,5 prosentpoeng.
  • Nordlandsbanken setter ned utlånsrenten i personmarkedet med inntil 0,5 prosentpoeng.

Dette vil det si for deg

For Sparebanken Vest utgjør laveste boliglånsrente etter kuttet 6,98 prosent nominelt. Den effektive renten vil bli 7, 36 prosent effektivt, innenfor 60 prosent av takst/forsvarlig verdi, for et boliglån på 500.000 kroner med løpetid på 15 år. Innenfor 80 prosent av takst/forsvarlig verdi blir laveste nominelle boliglånsrente også redusert med 0,50 prosentpoeng, - til en nominell rente på 7,38 prosent og en effektiv rente på 7, 78 prosent.

Renten på innskudd blir også redusert med inntil 0,50 prosentpoeng for de fleste av bankens produkter.

KUTTER: - Vi kutter renten, sier informasjonsdirektør Jørn Lekve (bildet).