De har gledet seg siden i høst til spanskoppholdet i Sevilla, de 40 elevene ved Danielsen Videregående skole. Pliktskyldigst møtte de på Flesland lørdag formiddag for å konstatere at flyet til Malaga er kansellert.

Privatfly

— Vi visste at det ble slik, men møtte opp likevel. Dette er utrolig bittert og skuffende for alle som har gledet seg så mye, sier lektor Ingvild Gyllensten Singsaas. Sammen med elevene hadde hun sett frem til en ukes opphold i Sevilla der klassen skulle lære om språk, kultur og sosiale forhold.

— Det kan vi nok se langt etter. Selv om noen i øyeblikket forsøkte å se på mulighetene til å leie et privatfly. Det har også vært lansert et alternativ om å reise ned onsdag til uken. Men det er ikke aktuelt på en tur der vi skulle returnere neste lørdag, sier Singsaas.

- Privatfly blir vel kostbart?

— Ja, det er nok for dyrt. Men etter det vi vet finnes det en klasse fra Langhaugen skole som ikke kommer seg hjem fra Malaga. Dermed kunne det vært aktuelt at vi leide flyet ned og de tilbake igjen. Men vi hører nå at dette vil koste oss for mye, sier Ingvild Gyllensten Singsaas.

Usikkert med pengene

— Får dere dekket tapet ?

— Vi får tilbake billettkostnadene fra Norwegian. Men her er det mange kostnader utenom til lærere, og vertsfamilier til overnatting. Det er usikkert om vi får kompensert noe av dette, sier lektoren.

- Hva er alternativet?

— Kommer vi oss ikke avgårde blir det vanlig undervisning fra mandag. Kjedelig, men slik er det, dessverre.