— Det beste? Det beste er at vi vant! roper Domingo Martos. Med tykke solbriller og flagg feiret han på Torgallmenningen med andre spanjoler.

Til og med den ivrige spanjolen innrømmet at marginene var hårfine og at nederlenderne var «utrolig gode i forsvar».

— Men den beste vant.

— Dette er helt villt, roper Thomas Ulvestad Vacas.

26-åringen har akkurat sett Spania smelle inn seiersmålet i VM-finalen. Det han egentlig aldri hadde trodd var mulig, har nettopp skjedd. Spania er verdens beste fotballnasjon.

— Som halvt spansk har jeg hatt en lidenskap for laget hele mitt liv, men dette er noe jeg aldri hadde trodd at jeg skulle oppleve. Spania har alltid snublet; det lengste vi har kommet i VM tidligere, er til kvartfinalen, sier han.

Vacas kom hjem fra ferie i Madrid tidligere på dagen, og ved ankomst i Bergen trommet han sammen en tropp spanjoler som også bor her. Sammen så de hjemlandet hale seieren i land.

— Nå skal vi paradere byen rundt, sier Vacas, og lar de gule og røde fargene vaie i vinden. Med seg har han importerte seiersfløyter direkte fra Madrid, for å gjenskape galskapen i Spania.

— Vi må vel ta noen runder i en bil også, slik man gjør det på kontinentet, sier han og ler.

Det jaller i fløyter og hurrarop, og utenlandske turister strømmer til for å sikre seg et foto av de feirende. Viva España!