Norges Livredningsselskap må selv arrangere mottakelse.

— Vi har aldri tidligere opplevd at en kommune har sagt nei til et arrangement for å hedre sine innbyggere, sier president Bjørn Nybakken i Norges Livredningsselskap til TVHordaland. I de 20 år han har vært med, kan han ikke huske noe liknende.

Det var i oktober i fjor Kine Marie Bruknapp reddet sin mor og bror fra å drukne på Vannkanten. Broren har Downs syndrom og fikk panikk da to gutter hoppet ut i bassenget. Han klamret seg til moren og dro henne under. Kine Marie fikk dratt broren inn på land så han slapp taket, og fikk også moren opp av bassenget og hentet hjelp. Nå får hun Norges Livredningsselskaps diplom for dåden. Men et slikt arrangement vil ikke Bergen kommune ha verken på ordførerens kontor eller i rådhuset.

— Det var en flott dåd, men Bergen kommune vil ikke påta seg arrangement for Norges Livredningsselskap, sier ordførerens sekretær Torill Hesjedal. Hun har skrevet avslaget og opplyser at Bergen kommune aldri tidligere har hatt slike arrangement. Men skal Kine Marie Bruknapp på bytur senere i løpet av året, tar også ordføreren med glede imot dem.

— Kine Marie skal få sitt diplom. Også Vegard A. Larsen, som reddet en mann i Damsgårdssundet, skal hedres. Jeg kommer selv over og overrekker hederen som avtalt, opplyser Hege Haug, ansvarlig i Norges Livredningsselskap for utmerkelser ved redningsdåder. Andre har påtatt seg arrangementet. Men hun er svært skuffet over Bergen kommune og mener kommunen sender galt signal til sine innbyggere.