«Tiden er moden», skriver Senterpartiet i en pressemelding der de lanserer drømmen om en storkoalisjon foran kommunevalget i 2007.

Med én representant er Senterpartiet det minste partiet i Bergen bystyre. Men det betyr ikke at de er uten ambisjoner. I det forrige byrådet, som ble kastet ut etter Høyres brakvalg i 2003, regjerte de sammen med Ap, KrF og Venstre.

Etter valget hoppet KrF og Venstre i byrådseng med Høyre, men nå vil Senterpartiet lokke dem tilbake igjen. De vil starte en prosess i flere partier med sikte på å danne flertallsbyråd i Bergen etter valget. Som det står i pressemeldingen.

— Vi ser for oss både KrF og Venstre. Samtidig ser vi også mer til venstre, til SV. Vi tror mange av KrF og Venstre sine velgere kan være like interessert i det, sier Kjersti Toppe, som leder partiets enmannsgruppe.

I dagens bystyre har ikke de fem partiene samlet sett flertall i bystyret. Men de mangler bare fire representanter.

Toppe innrømmer at de er inspirert av regjeringssamarbeidet når de nå inviterer SV inn i varmen. Det gjelder også ideologisk, for målet med koalisjonen er «å demme opp mot et stadig mer liberalistisk Høyre og et stadig voksende Frp».

Gruppeleder og varaordfører Kristian Helland i KrF vil ikke kommentere det ideologiske. I lys av turbulensen som Frps krav om byrådsdeltakelse har skapt, er han i det hele tatt svært knapp når vi presenterer Senterpartiets forslag.

— Jeg har bare to korte kommentarer: For det første må Senterpartiet naturligvis drive sin valgkamp som de vil. For andre sitter vi i et veldig konstruktivt og positivt byrådssamarbeid i dag med Venstre og Høyre. Det har vi tenkt å fortsatte med.

Byrådspartiene skal komme med et samlet svar på Frps krav i neste uke. Da får Frp trolig et nei til kravet om byrådsdeltakelse, noe som gjør at byrådet kan måtte gå til Arbeiderpartiet for å få flertall for 2006-budsjettet.