• Jeg sovnet i bussen og ble steik forbannet da jeg våknet, sier mannen.

Et knust speil og bulker i to busser. Det ble resultatet av at en bergenser i 20-årene stakk av med en buss på Krokeide, ifølge tiltalen mot ham.

Kjørte over en mil

Hendelsen skal ha funnet sted i ti-tiden om kvelden, 24. juli 2012.

Ifølge den ferske tiltalen «tok han en Tide buss, med kjennemerke SU 81768, og kjørte med bussen på ulike veier til Saksarlia».

Snareste strekning fra Krokeidevegen til Saksarlia er på over en mil. På veien skal mannen ha kjørt i et autovern og en annen buss, knust speilet på høyre side, og skadet begge bussene. Det var ingen andre om bord under kjøreturen.

Mannen skal ikke ha fått oppnevnt forsvarer. Selv sier han at han var passasjer i bussen, og at han sovnet på turen.

— Innelåst

— Jeg våknet mens bussen stod på endeholdeplassen på Krokeide. Sjåføren var gått, nøklene stod i tenningen, og jeg var innelåst. Jeg ble steik forbannet over at han ikke hadde vekket meg, sier mannen.

Han sier han ble pågrepet av politiet hos en kamerat, men vil ikke svare på hvordan han kom seg dit, og avviser at han kjørte bussen.

— Jeg har ikke kjørt noen buss. Jeg vet ikke hvilke bevis de har for at jeg kjørte bussen. Men jeg mener det er grovt uaktsomt av sjåføren å la en passasjer ligge igjen mens nøklene står i tenningen. Sannsynligvis mister de forsikringsutbetalingen, sier mannen.

- Rotet bort blodprøven

Han sier politiet tok blodprøve av ham, men at de rotet bort prøven.

— Hadde du drukket?

— Jeg vet ikke hvor mye jeg skal si om det, sier mannen. Han er ikke tiltalt for promillekjøring.

— Det var ikke bevismessig dekning for å ta ut tiltale for promillekjøring, sier politijurist Laila Skeide i Hordaland politidistrikt.

- Satte fyr på moped

Hun sier mannen har erkjent å ha kjørt bussen.

— Dette er å regne som et bussbrukstyveri, altså som et bilbrukstyveri, bare at det dreier seg om en buss, sier hun.

Mannen skal også ha stukket av med en moped i Møllendalsveien, og satt fyr på den. Overfor BT nekter han for det.

— Jeg kom gående i Møllendalsveien da jeg traff politiet. Jeg spurte om de hadde et pulverapparat, fordi det brant i trappen. I stedet ble jeg pågrepet og siktet for å ha tent fyr, sier han.

Mannen er tiltalt for tyveri av motorvogn, skadeverk, uaktsom kjøring, og å ha kjørt buss uten gyldig førerkort. Rettssaken i Bergen tingrett er berammet til april.