Bergenseren var egentlig ikke så trøtt i dag tidlig. 22-åringen tok seg en biltur i sin nye Audi A4, en bil han er blitt svært glad i siden kjøpet forrige torsdag. Det er riktignok en 2003-modell, men han følte likevel at han hadde en ny og fin bil. Ikke nå lenger.

— Da jeg merket at jeg var litt trøtt, var det ikke så langt igjen før jeg var hjemme, forteller han.

  • Kjæresten har servert noen alvorsord.....

Stoppet i snøfonn

Bilturen nærmet seg slutten. Klokken var 09.30, og han hadde bare noen hundre meter igjen på før han skulle være hjemme i Krohnegården i Fyllingsdalen i Bergen.

Plutselig duppet han av et øyeblikk, lenge nok til at bilen kom over i feil kjørebane. Med et rykk våknet han og fikk bilen tilbake på plass.

— Jeg tenkte at jeg burde stoppe, men jeg tenkte også at jeg var nesten hjemme.

Så duppet han av igjen, men denne gangen våknet han av et par smell. Bilen for ut av veien og traff et trafikkskilt og en lyktestolpe, før den fortsatte utfor en liten mur. Til slutt stoppet bilen i en snøfonn lenger borte.

- Kunne gått mye verre

— Jeg er mest glad for at kjæresten ikke var med i bilen. Vi skal ha barn til sommeren, og det ville ikke vært bra om hun var med, sier han.

Han er også glad for at det hele skjedde på en søndag med lite trafikk. Hadde hagesenteret på stedet vært åpent, ville biler stått parkert der han kom hoppende.

Det kunne også gått verre om ikke snøfonnen hadde stoppet ferden. Det er bratt utfor kanten. Han hadde ikke stor fart på bilen, forteller han. Bare 40 eller 50 kilometer i timen.

— Det var fort gjort, for å si det sånn. Jeg duppet bare et øyeblikk.

Oppe til tre

Gatelykten foldet seg ned over bilen og ødela både panser, frontrute og tak før den satte et skikkelig punktum bak på bilen. Hva som kan ha skjedd med oppheng og understell da bilen hoppet ut fra muren, tør han ikke tenke på.

— Hun var ganske sur, sier han om kjæresten.

Hun har servert ham noen alvorsord i løpet av dagen. Men egentlig fortjener han hvert ord, synes han selv. Den eneste lille trøsten han har, er bilforsikringen der han tok ut full kasko.

Natterangling kan ha vært medvirkende årsak til uhellet. Natt til søndag var han nemlig oppe til klokken tre sammen med venner, men synes ikke det skulle ha noe å bety.

— Nå vil jeg bare oppfordre alle om å ta en pause om de merker de er trøtte bak rattet, selv på en slik kort tur, sier den unge mannen og går for å ta seg en liten høneblund.

DYREKJØPT ERFARING: Bare en drøy uke etter at han kjøpte bilen, sovnet han bak rattet og kjørte rett i en lyktestolpe.
RONALD E. HOLE