ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bt.no

På en pressekonferanse på Solstrand Fjordhotell onsdag ettermiddag annonserte han at han kommer tilbake som ordfører i Os mandag.

— Av hensyn til dem som stemte på meg og Frp under kommunevalget, og det at jeg faktisk føler jeg har tatt konsekvenser av den mye omtalte episoden, gjør at jeg ønsker å fortsette som ordfører, sa Søviknes.

Han tror ikke selv det kommer til å bli enkelt.

— Jeg må i tiden fremover ha alle antenner ute, for å se om jeg er den ordføreren bygden øn-sker. Jeg klamrer meg ikke til denne rollen. Jeg må føle meg vel i den, akkurat som innbyg-gerne må føle seg vel med meg som ordfører.

Han føler at han har befolkningen med seg når han nå inntar ordførerkontoret igjen. I den sammenheng viste han til meningsmålingen i BT i begynnelsen av uken, der det gikk frem at 57 prosent av osingene ville ha Søviknes tilbake.

På pressekonferansen tok han på ny en betydelig porsjon selvkritikk.

— Mine politiske ambisjoner har vært allment kjent. Politikk har vært livet mitt siden 1991, da jeg ble valgt inn i Os kommunestyre som 22-åring. Jeg har forkludret alt for meg selv, og jeg har kun meg selv å takke.

Terje Søviknes bad også nok en gang om unnskyldning.

— Det er et uttrykk som heter at etterpåklokskap er den beste klokskap. Det har jeg smertelig fått erfare. Jeg vil derfor nok en gang be om unnskyldning til jenten og hennes familie. Jeg håper - en dag - at dere klarer å tilgi meg. Jeg vil også si at jeg skammer meg dypt, på min kones vegne, familiens vegne, Os-bygdens vegne og partiets vegne.

Søviknes har også forståelse for mediestormen denne saken har skapt. Han formulerte seg på denne måten:

— Jeg synes det er forståelig å bli satt i den nasjonale gapestokken, spyttet på og spottet, for ikke å ha tatt det nødvendige ansvar.

Les også: Hagen: - Sakens moralske aspekt står ved lag Siv Jensen: - Lang vei tilbake for Terje Geir Mo: -Tar henleggelsen til etterretningIkke mistanke om flere sexovergrep i Frp Lisbeth Axelsen: "Lengste 14 dager i mitt liv".