GUNNAR WIEDERSTRØM Gunnar.wiederstrom@bergens-tidende.no

— At det skulle bli så nedrig i mitt eget parti hadde jeg aldri trodd, sier Terje Søviknes.

I tre måneder har han levd med ryktene. Litt etter litt har vennligsinnede partifeller fortalt han om historiene som går. Etter jul har rykteflommen tiltatt i styrke, og de siste ukene har det gått mer eller mindre i ett.

— Ingen av disse ryktene er sanne. Jeg har 100 prosent ren samvittighet.

— Og det kommer ingen skjeletter dettende ut av skapet etter at du nå står frem og avsanner alt?

— Jeg har aldri foretatt meg noe ulovlig som gir grunnlag for strafferettslig forføyning eller gjør meg uskikket til å være stortingsrepresentant.

— Hvordan har din kone tatt rykteflommen?

— Til å begynne med skjermet jeg Jannicke for ryktene. Jeg ville ikke belaste henne med det. Men etter hvert som det ble mer og mer, har jeg selvfølgelig snakket med henne om det mange ganger. Hun har det tøft.

— Har du noen gang de siste månedene vurdert å trekke deg ut av rikspolitikken og nøye deg med vervet som nestleder i Frp?

— Jeg har ikke det. Jeg har en sterk fightervilje, og er et konkurransemenneske og gir meg ikke så lett. Les det fullstendige intervjuet med Terje Søviknes i papiravisen torsdag.

ANGRIPER RYKTENE: - Ingen av disse ryktene er sanne. Jeg har 100 prosent ren samvittighet, sier Terje Søviknes. (Arkivfoto)