— Vi får se hva som skjer på landsmøtet, men jeg håper det følger opp den tilliten som valgkomiteen har vist meg, sier Terje Søviknes.

Mandag ble klart at Frps valgkomité har innstilt ham som medlem i partiets sentralstyre.

Os-ordføreren har holdt seg borte fra rikspolitikken de siste ni årene. I 2001 trakk han seg som nestformann i partiet etter det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en 16-årig jente under en FpU-samling.

— Jeg har følt at det har vært veldig viktig å levere gode resultater i Os og i Hordaland, og har hatt to valg etter 2001. Nå er det gått ni år, og jeg håper det har vært nok tid til at man har fokus på det politiske budskapet og det som skal skje fremover, sier Søviknes utenfor Brann Stadion, der han mandag kveld er på plass for å se rødtrøyene seire mot Sandefjord.

- Klokt av Frp - Det er naturlig at Søviknes blir valgt inn i sentralstyret med tanke på at Frp står foran et kommunevalg, sier valgforsker og professor Frank.

— Han er den mest fremtredende Frp-ordføreren i landet, og partiet gjør klokt i å velge ham inn før en slik valgkamp, mener Aarebrot.

Han tror likevel Søviknes alltid vil ha hendelsene fra 2001 hengende ved seg.

— Det vil han aldri bli kvitt. Men på den tiden var han på et såpass høyt nivå i partiet, at han nesten må tilbake dit for at det skal bli aktuelt igjen, sier forskeren.

- Fantastiske resultater Valgkomiteen har lagt vekt på Søviknes sin innsats som Os-ordfører.

— Han er en ekstremt dyktig politiker som kan vise til fantastiske resultater fra jobben som ordfører i Os. Vi oppfatter ham som en meget god kandidat til sentralstyret, sier valgkomiteens leder Per Arne Olsen til NTB.

Sex-saken fra 2001 har ikke vært et tema underveis i prosessen, ifølge komitelederen.

— Det er ingen i partiet som trekker fram den saken. Den har ikke vært del av vår vurdering, sier Olsen.

Partileder Siv Jensen har gjentatte ganger ønsket Søviknes tilbake i rikspolitikken, og senest i fjor takket 41-åringen nei til stortingsnominasjon for partiet.