Det er TV2 Nettavisen som omtaler den saken i dag.

Rundt juletider i fjor ble livet til 60-åringen brått snudd på hodet da han ble allergisk mot elektromagnetisk stråling. Nå lever han med store smerter fordi kroppen hans bryter fullstendig sammen bare noen snakker i en mobiltelefon i nærheten.

Verken leger eller forskere kan hjelpe, så Audun Kjærland har måttet ty til Petter Smart-metoder for å kunne fungere i hverdagen.

På soverommet i gårdshuset ved Havråtunet på Osterøy i Hordaland sover han i et «hønsebur» innpakket i aluminiumsfolie. Det gir en provisorisk beskyttelse mot elektriske stråler som svever rundt oss.

— Jeg har brukt finmasket netting og folie på deler av taket og veggen på soverommet. Utenpå har jeg bygningsplast. Dette er mine desperate forsøk på å få sove. Jeg høres kanskje gal ut, men det er bare for å få en hel natts søvn, sier Audun Kjærland.

60-åringen har fått laget en spesialsydd vest og caps i sølvstoff som beskyttelse mot stråling fra elektriske kilder rundt ham.

Når Audun Kjærland setter seg i bilen for å kjøre ut på Osterøy og bort fra smertefulle elektromagnetiske stråler, tar han på seg sin spesialsydde vest laget av sølvstoff. 60-åringen går konstant med en caps av samme materiale, og han pakker seg inn i en Jerven Fjellduk som er foret med aluminiumsfolie. Først da føler han seg sikker nok til å kjøre forsvarlig i trafikken.

Kai M. Flatekvål