Politiet tror mannen kom seg unna med cirka 10.000 kroner etter å ha truet en kvinnelig ansatt med en rifle. Men Bergen tingrett mente mistanken mot mannen ikke var sterk nok, og ville løslate ham. 45-åringen blir likevel sittende fengslet til lagmannsretten har avgjort spørsmålet.

45-åringen er en gammel kjenning av politiet, og ble pågrepet sovende i sin egen leilighet tirsdag. I leiligheten fant politiet et gevær som angivelig likner det som ble brukt under ranet.

— Han har forklart at geværet er gammelt arvegods som han hadde liggende i leiligheten, sier mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim.

Ranet skjedde klokken fem tirsdag morgen. Den kvinnelige ansatte på bensinstasjonen var alene på jobb da den maskerte raneren stormet inn. Ifølge politiet var han bevæpnet med en salongrifle, og skal ha stukket av i en hvit Mazda. 45-åringen disponerer angivelig en liknende bil.

— Retten mente det kunne være grunn til å mistenke siktede, men at mistanken ikke var sterk nok til å fengsle ham, sier Alvheim.