Mannen ønsker ikke å bli intervjuet på BT-huset, og ber om at vi møtes på en kafé der han føler seg tryggere.

— Taxituren til huset på Melkeplassen startet ved holdeplassen utenfor BT. Derfor får jeg en veldig dårlig følelse der, sier 31-åringen.

Nervene hans er svært frynsete etter det som skjedde, panikkanfallene kommer hyppig og uten forvarsel.

— Jeg er fullstendig handikappet av angst. Det verste er at jeg ikke har fått noen psykologisk hjelp. Jeg står fremdeles på venteliste hos en psykolog etter at henvisningen ble sendt 8. mai i fjor, sier han.

— Politiet tror at mishandlingen var hevn for at du anmeldte en person i en annen voldssak i 2004?

— Jeg aner ikke om vedkommende er involvert i det som skjedde på Melkeplassen på noen måte. Han var ikke til stede, tror jeg. Alle som var der var tildekket i ansiktet, så jeg så bare han som inviterte meg på en pipe, sier 31-åringen.

Han lever skjult og beskyttet i et kollektiv, og tør bare bevege seg enkelte steder når han er ute.

— Dessuten ruser jeg meg omtrent ikke lenger, røyker bare litt hasj. Og så er jeg forsiktig med angstmedisinene fordi de sløver meg. Jeg kan ikke tillate meg å være sløv, sier mannen.

I perioder har han vært så redd at han har hatt en øks liggende på nattbordet.

— Hvorfor drar du ikke bort fra Bergen?

— På en måte hadde det vært greit. Jeg har en datter i fosterhjem et annet sted i landet som jeg gjerne skulle sett mer til. Men ville ikke det bare være å la dem vinne? Det er det de vil. At jeg skal rømme byen med halen mellom beina. Nå må jeg i hvert fall være her til saken er over, føler jeg.

Han har sagt svært lite til politiet etter at de oppsøkte ham på sykehuset. Likevel synes han det er viktig at politiet reagerer kraftig mot vold og torpedovirksomhet.

— Men jeg kvier meg veldig til rettssaken. Og det kan fort bli ankesak og en runde nummer to, tror 31-åringen.

Han bekymrer seg for fremtiden, uansett utfallet av saken. Mannen tror aldri at oppgjøret vil ta slutt, og er redd for at det hele vil ende fatalt.

— Og hvis det er slik at politiet har fått enda flere saker ut av denne episoden på grunn av avlytting, har disse folkene enda mer å ta meg for. Alle slipper ut igjen en dag. Og det er jeg som blir stående igjen med regningen til slutt.