RUNE CHRISTOPHERSEN

I bare undertøyet måtte Therese Thorsen og døtrene på syv og elleve flykte ut vinduet og ut på taket. Da hadde allerede flammene fått godt tak i annen etasje i trehuset på Kronstad. Til alt hell sov begge jentene på foreldrenes soverom.

— Kraftig smell

— Jeg våknet av et kraftig smell, nesten som en eksplosjon. Jentene sov videre, mens jeg gikk ut i stuen. Jeg så at det veltet ut røyk i gangen, og skjønte hva som holdt på å skje, forteller Thorsen.

Hun fikk vekket døtrene, og sendte dem ut vinduet og ut på takmønet, før hun kom etter selv. En dyne var alt de rakk å få med seg.

I husets første etasje bor en annen familie. De lå og sov, og ante ingenting som dramaet som utspant seg ovenpå. Først da Thorsen begynte å hamre i veggen skjønte naboene at noe var galt.

— Jeg satt på taket og skrek og banket i veggen. På verandaen under oss sto det en stige, men den var akkurat litt for langt unna til at vi kunne nå den. Heldigvis kom naboen ut og hjalp oss, sier Thorsen.

- Skjønte noe var galt

— Jeg var litt forvirret da jeg kom ut på verandaen. Jeg skjønte ikke helt hvorfor de satt på taket, sier Thomas Hilt, som bor i første etasje med samboer og ett barn.

Han klatret opp stigen og hjalp de tre ned - én etter én. Deretter fant han frem klær til familien. Kort tid senere kom brannvesenet, politi og ambulanse.

Far i huset, Alf Henrik Dahle, var på jobb da han fikk den dramatiske meldingen om at det brant hjemme hos ham.

— Jeg skjønte med en gang at noe var galt da jeg ble oppringt hjemmefra klokken halv to om natten, sier han.

Da hadde Thorsen prøvd å få tak i mannen i en time.

— Jeg har ikke gjort annet enn å tenke på hva som kunne skjedd hvis minstejenten hadde ligget hos seg selv. Hun fikk komme inn til meg fordi hun lå og hostet litt. Det må ha vært en engel med oss. Vi har fått oss en skikkelig støkk, sier hun.

Nå har alle fire flyttet inn hos familie. Brannårsaken er fortsatt uklar, men det er på det rene at den startet på minstejentens værelse. Soverommet er helt nedsotet, og smeltet inventar vitner om intens varme.

— Vi er bare glade for at det ikke gikk verre. Til og med marsvinet og de to kjælerottene har klart seg bra.