— En fiskekake.

— Vi har ikke.

— Ka? Har dokkar ikkje??

Den unge mannen dytter frem geipen, men må snu i døren. For i dag – fire dager før dørene stenges for godt – er Søstrene Hagelin gått tom for sin spesialitet.

— Folk blir selvfølgelig skuffet, sier butikksjef Bodil Skiftesvik.

— En del hadde tenkt å hamstre, men det er det jo slutt på.

Hvilken fiskekake er best? Se vår store test!

Dro rett fra flyplassen

Norskamerikanske Finn Nilsen hadde flydd kone, sønn svigerdatter og to barnebarn fra New York. Ferien fikk ikke den starten de hadde håpet på.

— Jeg har skrytt av denne restauranten helt siden vi reiste. Vi dro rett fra flyplassen og hit, forteller Nilsen, som utvandret fra Bergen i 1955.

— Det var veldig trist å finne ut at de skulle stenge. Og vi kom for å få fiskekake, men nå blir det suppe i stedet.

Null pudding

Disken hos Hagelin begynner å se skrinn ut. Fiskebollene forsvant for en ukes tid siden. I går var det slutt på fiskepuddingen.

— De produserer ikke lenger til oss, nå som fabrikken er solgt til Lofoten, forklarer Bodil Skiftesvik.

Ny sjanse i morgen

At fiskekakene har tatt slutt, har imidlertid en annen forklaring. Det skyldes ganske enkelt mangel på fersk fisk.

— Og det har jo skjedd før. Men det er litt ekstra synd at vi går tom nå, synes butikksjef Skiftesvik.

Hun har likevel godt håp om ny levering i morgen.

— Kanskje vi prøver igjen da. Vi får komme tidligere på dagen, tror jeg, sier Finn Nilsen.

Skal du på Søstrene Hagelin før de stenger? Bruk kommentarfeltet.

HÅVARD PRESTEGÅRDEN