Sortevik har representert Hordaland på Stortinget siden 2001. Han har i dag informert nominasjonskomiteen i Hordaland Frp om at han ikke ønsker gjenvalg til Stortinget.

— Etter tre perioder og totalt 12 år på Stortinget og mer enn 25 år i politikken er det på tide å ta normallivet tilbake. Det har vært spennende og utfordrende år på Stortinget, og det er en ære representere Frp og Hordaland i landets nasjonalforsamling, sier Arne Sortevik i en pressemelding.

- Nok er nok

Til bt.no sier Sortevik at dette er noe han har tenkt på en stund.

— Det er ikke en beslutning man tar natten over. Det har modnet seg en stund, og nå er det klart.

Han ga beskjed til partiet i dag tidlig om at han gir seg.

— Nok er nok. Jeg har holdt på med politikk lenge, og synes det blir greit å få tilbake et normalliv. Å være heltidspolitiker, og ikke minst stortingspolitiker er en spesiell tilværelse. Det er spennende og utfordrende, men samtidig spesielt å være engasjert 24 timer i døgnet med politikk. Etter en såpass lang økt som dette skal det bli godt å ta normallivet tilbake, sier han.

Ikke mer politikk

- Hvilke planer har du nå?

— Jeg skal først og fremst ikke drive med politikk. Jeg har ikke tenkt å fortsette på en annen yrkeskarriere. Nå skal jeg konsentrere meg om ting jeg har lyst til å gjøre, og bruke tiden på min egen måte, sier Sortevik.

- Du har sittet i transportkomiteen i snart syv år. Hva er du mest stolt over å ha oppnådd?

— Jeg har forsøkt å få en annen forståelse hos mange partier for storbyens problemer. Bergen er en av Norges fem største byer, og har særlige utfordringer innen transportsektoren. Jeg registrerer at det ser ut til å gå inn i regjeringspartiene, og at de åpner for å gjøre mer for storbyene. Men det er enda et stykke igjen før staten tar finansielt ansvar, dessverre. Det er viktig å videreføre kampen for at de som bor i de store byene ikke må betale så mye av infrastrukturen selv som i dag, sier stortingspolitikeren.

Politiker siden 1987

Sortevik startet i lokalpolitikken for FrP ved kommunevalget i Bergen i 1987.

Han ble gruppeleder og kommunalråd i Bergen kommune for FrP etter kommunevalget i 1995 og frem til han ble innvalgt for Frp på Stortinget høsten 2001.

De siste to periodene har han vært medlem av Transport- og kommunikasjonskomiteen.

— Det har vært gledelig å registrere at Frps politikk vinner frem, selv om Frp ennå ikke er kommet i regjering. Det viser at Frp spiller en rolle i norsk politikk, en viktig rolle for å forbedre, forsterke og fornye den norske samfunnsmodellen. Den rollen kan videreføres og utvides med tydelig og klar Frp-politikk, sier Sortevik.