Det bekrefter regionslensmann Åge Løseth.

— Vi har fått i stand en avtale med hans forsvarer nå nettopp, sier han klokken 14.50 mandag.

Før helgen var det uklart om det ville komme i stand noe avhør denne uken.

Ifølge forsvareren er det 30-åringens fysiske og psykiske helsetilstand som gjør at han ikke har vært i stand til å la seg avhøre så langt.

— Det er legene som vurderer dette. Vi følger situasjonen hans dag for dag, sier Fredrik Verling.

Trapper opp etterforskningen

Nå er det altså klart at sørsudaneren vil la seg avhøre i Bergen torsdag. Resultatet av avhøret vil bli svært sentralt i politiets etterforskning av saken.

Mandag er det én uke siden trippeldrapet på Valdresekspressen i Årdal.

Etter å ha trappet ned etterforskningen i helgen, er det nå satt ned en etterforskningsgruppe på elleve politifolk som skal jobbe med saken.

Selv om folk tror det de har å bidra med ikke er relevant, kan det ha betydning for oss

Regionslensmann Åge Løseth

— Det ble gjort en god innsamlingsjobb i forrige uke, og vi begynner å danne oss et visst bilde. Men det er fortsatt mye som gjenstår.

Etterlyser tips fra ruten

Én ting som kom frem på møtet han hadde med etterforskerne mandag, er at de har få observasjoner av bussen fra den forlot Årdalstangen klokken 16.35 forrige mandag.

Fra bussen forlot Årdalstangen, gikk det nesten 50 minutter før AMK fikk melding om en trafikkulykke ved Holsbruvatnet.

— Det har vært relativt lite respons fra publikum som oppholdt seg langs ruten, og som så bussen passere.I tillegg er det få som har meldt seg fra bilene som passerte bussen i tiden før bussen stoppet på fjellet.

— Selv om folk tror det de har å bidra med ikke er relevant, kan det ha betydning for oss. Det er tross alt en del folk som ferdes langs denne ruten, sier regionslensmannen.

Hvis du har tips, kan du ringe politiet i Florø på 57758800.

Behandler anken

Sørsudaneren møtte ikke selv til fengslingsmøtet torsdag, hvor han ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll, de første med isolasjon.

Før helgen anket sørsudaneren kjennelsen.

— Han meddeler at han ikke har noen erindring av å ha vært deltakende i drapene på bussen. Klienten min er tydelig på at han ikke har medvirket eller deltatt i slike handlinger. Det ønsker han å tilkjennegi med en anke, sa Verling til BA.

Til BT bekrefter Verling mandag at hans klient ikke erkjenner noen skyld i saken.

Gulating lagmannsrett opplyser mandag at anken er under behandling.

Gjennomgår blodspor i Oslo

Politiet er fortsatt svært sparsommelige med å gi opplysninger om etterforskningen.

— Vi er opptatt av at det vi går ut med skal være hundre prosent korrekt, og at det ikke skal skade etterforskningen.

Kriminalteknikerne til Kripos har tatt med seg de tekniske bevisene fra bussen til Kriposhovedkvarteret i Oslo. Der vil de gjennomgås sammen med personell fra Rettsmedisinsk institutt, som har ekspertise på blodspor.— Det er klart at de kriminaltekniske sporene og tolkningen av dem vil være sentralt i å kartlegge hva som har skjedd på bussen, sier Løseth.

Politiet er fortsatt ikke ferdig med å ta avhør av kretsen rundt siktede.

FERDIG MED UNDERSØKELSER: Bussen som mandag ble åsted for trippeldrapet, ble fraktet til Lærdal, og undersøkt videre av krimteknikere. Torsdag kveld avsluttet de arbeidet. ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN