• Han dukket under vann og kom aldri opp igjen, hikster kameraten til 23-åringen som druknet i Vangsvatnet i går.

Badeturen i Vangsvatnet fikk et tragisk utfall. En 23 år gammel gutt fra Afghanistan druknet foran øynene på venner og kjente.

— Han kunne ikke svømme. Jeg tror han trodde vannet var grunnere. Han ville forsøke å ta seg ut til en liten holme i vannet. Jeg så ham vasse utover, så falt han ned. Han kom ikke opp igjen, sier Khaled Mohammad.

23-åringen bodde på asylmottaket på Bulken like ved Voss. Flere andre asylsøkere var vitne til drukningen. Selv om de forsøkte, klarte de ikke å få mannen til overflaten igjen. Politiet ble varslet av naboer som observerte hendelsen.

— Vi fikk melding litt over klokken 18.00 fra naboer som skjønte at noe skjedde nede ved vannet. Da mobiliserte vi froskemenn, redningspersonell og assistanse fra helikopter, sier lensmann Kåre Rykke.

Etter nærmere tre kvarter klarte de å få ham opp på land. Lenge forsøkte redningsmannskapene å gjenopplive mannen, uten hell.

- Det er uvirkelig

Mens redningsmannskapene søkte etter mannen, satt venner og kjente ved vannkanten. Flere av dem var i dyp sorg, da de forsto at livet ikke stod til å redde.

Afghaneren kom til Norge for bare fire måneder siden. Han har tidligere oppholdt seg i Danmark og Sverige og håpet nå å få asyl her. Mannen har familie i Sverige. I går kveld hadde det ikke lykkes å få kontakt med dem.

— Han har hatt et veldig vanskelig liv. Han snakket mye om det, sier en av kameratene som ønsker å være anonym.

— Folk ved mottaket er i sjokk. Det hele er uvirkelig. Alle er selvsagt i dyp sorg, sier leder for asylmottaket, Finn Moe.

Etter ulykken ble alle samlet til et møte og tilbudt profesjonell hjelp. Et kriseteam bestående av lege, psykiatrisk vernepleier og psykolog. En tolk vil også bli involvert i dag.

— Han var en positiv gutt, selv om jeg har sett at han har hatt det vanskelig og tøft i Norge, sier Finn Moe.

DYP SORG: Venner og kjente er i dyp sorg etter at en 23 år gammel mann fra Afghanistan druknet i Vangsvatnet. Foto: Marte Rognerud