Khan, som nå er drept i Pakistan, landet i Islamabad søndag morgen. 50-åringen ble brutalt skutt ned og drept bare et par minutter etter at han kom hjem til huset sitt i Lala Musa, cirka to timers kjøring fra den pakistanske hovedstaden Islamabad.

Aksjonen blir beskrevet som den reneste massakre da tre andre også ble drept. Khan var bosatt i Bergen. Han er opprinnelig fra Pakistan, men har vært bosatt i Norge i flere tiår og er norsk statsborger.

Arbeid som håndverker

Nå sørger nåværende og tidligere kolleger over tapet av det de betegner som en snill, beskjeden og arbeidsom håndverker.

Khan (bildet) har i en årrekke jobbet som gulvlegger i et lokalt håndverkerfirma.

DREPT: Riaz Ahmed Khan (50)

— I alle år har han stått på, og tatt de tyngste jobbene uten å klage. Det var aldri nei i hans munn, sier Helge Stene, som jobbet sammen med 50-åringen i mange år.Stene er sjokkert over beskjeden om at kameraten søndag skal ha blitt skutt og drept i hjemlandet.

— Han var en snill, stille og beskjeden mann. Det var ikke noe tull med ham. Dette er forferdelig trist, og særlig for familien hans, sier Stene.

Snakket med familien

Ifølge den tidligere kollegaen bodde Khan lenge alene på en hybel i Bergen, mens konen og de etter hvert fem barna var i hjemlandet. For noen år siden kom også familien flyttende til Bergen.

— Han sparte penger og gjorde alt for familien sin. Han har vært mye syk, blant annet med hjertetrøbbel. Mange andre ville sikkert sykmeldt seg for godt, og i hvert fall ikke fortsatt i den harde jobben som han hadde. Men han sto fortsatt på, sier Stene.

Sajjad Younas, leder av den pakistanske foreningen i Bergen, besøkte i kveld familien til den avdøde.

Han forteller at de har det helt forferdelig.

— De små jentene hans gråt hele tiden. De føler det som har skjedd er helt grusomt.