Oslo får skryt for at det er mulig for rullestolbrukere å reise kollektivt til og fra flyplassen. Frognerparken og det nye Operahuset er godt tilgjengelig for rullestolbrukere, ellers er det sørgelige tilstander i hovedstaden, viser undersøkelsen til Norges Handikapforbund, Handikapnytt og Forbrukerrapporten.

Veier og fortau er fulle av hull, servicen og graden av hjelpsomhet er dårlig. Nasjonalgalleriet og Skimuseet i Holmenkollen er dårlig tilrettelagt, og det samme gjelder kollektivnettet. På Karl Johans gate er det vanskelig for rullestolbrukere å ta seg inn i butikkene.

Bergen er heller ikke noe drømmested for turister i rullestol, men det er flere attraksjoner her som er tilgjengelig for alle.

I testen trekkes det frem at det er kort avstand mellom severdighetene, med unntak av Griegs villa på Troldhaugen. Flere av butikkene i byen er rullestolvennlige, og enkelte av bussene i sentrum har lavgulv — slik at det er enkelt å komme seg inn. Fløibanen, Bryggen Museum, Akvariet, Fisketorget og Torgallmenningen er relativt godt tilrettelagt for rullestolbrukere.