RUNE VALDERHAUG rune.valderhaug@bt.no

Samtidig er Kolbjørn Lystad Gunnarson ansatt som ny kapellan i samme menighet. Dermed settes det et endelig punktum for den langvarige striden i menigheten — en strid som både førte til at den forrige soknepresten gikk av, Søreide kirke var stengt i et halvt år, og flere andre ansatte sluttet.

Hans Jørgen Morvik har siden 1993 vært sokneprest i Strand på Sunnmøre. Han ønsket tirsdag kveld ikke å uttale seg om ansettelsen overfor Bergens Tidendes nettutgave.

Men han bekrefter at han regner med å takke ja til stillingen i Søreide. Morvik er bergenser og 44 år gammel. Han har ledet Det norske Bibelselskaps Vestlandskontor i Bergen, vært sjømannsprest i Antwerpen og prest for norske studenter i Europa før han ble sokneprest i Stranda.

Stor utfordring Den nye kapellanen, Kolbjørn Lystad Gunnarson, er 27 år gammel og født og oppvokst i Bergen. Han er mest kjent for sin fortid som en av landets fremste konkurransedansere for amatører. I dag er han prest i Fana prosti med spesielt ansvar for Bønes.

— Dette skal bli spennende. Jeg søkte Søreide fordi det er en stor utfordring å delta i oppbyggingen av en menighet nær sagt fra grunnen av, sier Gunnarson til BT.

Svært fornøyd Leder av Søreide menighetsråd, Odd Rønnestad, er svært fornøyd med de to prestene Bjørgvin bispedømmeråd valgte å ansette blant i alt 16 søkere.

— Vi er veldig glad. Nå er alt lagt til rette, og vi kan se fremover i menigheten igjen. Om kort tid ansettes det også ny adminstrasjonsleder og kirketjener, og til høsten velges det nytt menighetsråd. Så nå får vi blanke ark til å kunne bygge opp Søreide menighet igjen, sier Rønnestad.