RUNE VALDERHAUG rune.valderhaug@bt.no Dermed settes det et endelig punktum for den langvarige striden i menigheten — en strid som både førte til at den forrige soknepresten gikk av, Søreide kirke var stengt i et halvt år, og flere andre ansatte sluttet.Hans Jørgen Morvik har siden 1993 vært sokneprest i Strand på Sunnmøre. Han bekrefter overfor Bergens Tidende at han regner med å takke ja til stillingen i Søreide. Morvik er bergenser og 44 år gammel. Han har ledet Det Norske Bibelselskaps Vestlandskontor i Bergen, vært sjømannsprest i Antwerpen og prest for norske studenter i Europa før han ble sokneprest i Stranda.

Den nye kapellanen, Kolbjørn Lystad Gunnarson, er 27 år gammel og født og oppvokst i Bergen. Han er mest kjent for sin fortid som en av landets fremste konkurransedansere for amatører. I dag er han prest i Fana prosti med spesielt ansvar for Bønes.- Dette skal bli spennende. Jeg søkte Søreide fordi det er en stor utfordring å delta i oppbyggingen av en menighet nær sagt fra grunnen av, sier Gunnarson til BT.

Leder av Søreide menighetsråd, Odd Rønnestad, er svært fornøyd med de to prestene Bjørgvin bispedømmeråd valgte å ansette blant i alt 16 søkere.