LES HOVEDSAKEN:

BIR måtte rykke ut onsdag formiddag etter flere meldinger om en søppelhaug i Fosswinkels gate på Nygårdshøyden i Bergen sentrum.

BEVIS: En nabo har politianmeldt den mistenkte synderen etter å ha funnet denne kvitteringen og studiemateriell i søppelhaugen.
PRIVAT

Kontrollør Tord Nilsen fant en opprevet madrass, en stekepanne, en brødrister, matavfall, øl-papp — og menstruasjonsbind.- Det er ikke ofte det er så ekstremt, sier Nilsen.

«Har ingenting med dette å gjøre»

Alt tyder på en kvinnelig høgskolestudent rett og slett har forlatt tingene sine på gaten. Også navnet til en mannlig student dukket opp i bosset.

En nabo som fant avslørende dokumenter som brev og studiemateriell, har politianmeldt forholdet.

BT har sett papirene og kontaktet både kvinnen og mannen.

— Jeg har ingenting med dette å gjøre. Jeg holder på å flytte ut nå, og har egen flyttebil. Det er mulig det er noen som har gravd rundt. Jeg aner ikke. Jeg har knapt vært i leiligheten siden mai, sier mannen.

Kvinnen har ikke svart.

1950 kr i gebyr

BIR opplyser også at de har funnet et navn i bosset. Prisen for griseriet blir trolig et standardbeløp 1950 kroner, men det kunne vært verre:

— Det kan fort komme opp i store beløp, men dette avhenger selvfølgelig av avfallsmengden. Er det store mengder som må ryddes vekk og arbeidet er tidkrevende, kan beløpet bli større, sier kommunikasjonsrådgiver Tina Skudal.

Daniel Tallerek, en av flere som varslet BIR om bosset, er lei:— Det er ganske ofte søppel ligger rundt her. Av og til pleier jeg å samle det inn og kaster den i bosspannet mitt. Dessverre har det nå fått en helt ny dimensjon, som dere kan se på bildene. Hele greien er drittkjedelig og jeg har ikke i det hele tatt lyst å rydde opp i det igjen. Rottene og kråkene gleder seg sikkert over gratislunsjen, sier Tallerek.

Tips om liknende saker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post