36-åringen forklarte seg for politiet i natt. Det er ifølge politiet tatt ut en foreløpig siktelse i saken på forsettlig drap. I løpet av helgen vil det bli vurdert om han skal fremstilles for varetektfengsling på mandag.

Krimteknikere fortsetter i dag sine undersøkelser på åstedet. I løpet av dagen vil det bli foretatt nye avhør av siktede.

Funnet død

Klokken 19.37 fredag kveld fikk politiet melding om dramaet som utspant seg i et hus på Follese på Askøy. Flere politipatruljer fra Askøy og Bergen rykket ut sammen med ambulansen.

— Det ble funnet en død kvinne. Vi pågrepet en person, sa operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no kort tid etter at drapsalarmen gikk.

Tatt for drap på moren

Den drepte kvinnen er 61 år gammel. Politiet har sperret av huset der hun ble funnet, hagen og en del av oppkjørselen. Etter det bt.no erfarer, ble kvinnen blitt drept med kniv.

I nærheten av åstedet ble kvinnens 36 år gamle sønn pågrepet og tatt med til arresten i Bergen. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, cirka klokken 20.15. Det var mannen selv som meldte fra fra til politiet.

Advokaten: Trenger legetilsyn

  • Jeg har pratet med ham nå i dag. Han har etter min oppfatning behov for ro og legetilsyn, sier 36-åringens forsvarer, advokat Steinar Yndestad.

I natt ble det foretatt et kort avhør av 36-åringen, uten forsvareren til stede.

— Det er ikke planlagt noen nye avhør, sier Yndestad.

36-åringen ringte selv til politiet og meldte fra om drapet, men forsvareren vil ikke si om 36-åringen erkjenner å ha drept moren.

— Vi har ikke tatt stilling til faktum eller spørsmål om straffskyld, sier Yndestad.

Jobbet hele natten

Kvinnens pårørende ble varslet fredag kveld og er blitt tatt hånd om av folk i Askøy kommune, opplyser politioverbetjent Helge Stave ved Hordaland politidistrikt.

Politiet på Askøy ber om at publikum som kommer for å se hvor drapet har skjedd, må holde seg unna.

— I politiet kaller vi slike folk for åstedsturister. Vi er nødt til å be dem trekke unna. De skaper problemer for naboer som synes dette er en stor belastning. I tillegg skaper det trafikkork og problemer for oss, sier Stave.

Politiet opplyser lørdag morgen at de vil gå ut med nærmere opplysninger om saken klokken 13.