To personbiler frontkolliderte på den tett trafikkerte riksvei 555 ved Sartor senter på Sotra utenfor Bergen søndag ettermiddag.

En 93 år gammel kvinne som var passasjer i den ene bilen, er alvorlig skadet. Hun brakk foten og fikk brystsmerter. Kvinnen er brakt til Haukeland universitetssykehus.

MÅTTE VENTE: Veien ble stengt etter ulykken, og det oppsto lange køer på riksveg 555.
2211-TIPSER

— De to sjåførene, en yngre kvinne og en eldre mann, er sendt til lokal legevakt, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til BT.De fikk meldingen om ulykken klokken 16.25.

— Den eldre mannen har innrømmet å ha sovnet bak rattet. Vi har beslaglagt førerkortet, sier Kronen. Kvinnen som er alvorlig skadet, var moren til sjåføren.

Veien stengt

Ulykken skjedde ved fotoboksene på Straume. Riksvei 555 er en viktig innfartsåre vest for Bergen. Veien ble stengt, men like før klokken 18 kunne politiet melde at det nå er fri ferdsel på stedet.

Begge bilene måtte taues, og det oppsto køer helt til Straumsundet bru i retning mot Bergen, ifølge Vegtrafikksentralen.

Flere biler i køen valgte å snu, sa et øyenvitne ved 16.40-tiden. Hun kom kjørende etter at ulykken fant sted, og kunne fortelle om stor aktivitet på stedet.

— Jeg ser at det står en ambulanse der, og det ser ut som om en person ligger på bakken og får behandling. Det er en bil som står på tvers i veibanen. Jeg kan ikke se hvor store skadene er, sa vitnet.

Så smalt det på broen

Ved halv-seks tiden gikk det galt like i nærheten. Tre biler var involvert i et sammenstøt på Sotrabroen, men her ble ingen personer skadet.

Det lå igjen glassbiter fra en bakrute, men Vegtrafikksentralen fikk ryddet opp.

Om lag en time senere kjørte en bil i en lyktestolpe i Øygarden, også det vest for Bergen. Ingen andre kjøretøy var involvert, og sjåføren skal ha sluppet unna med lettere skadere.

Eldre mann til sykehus

Også i Gudvangatunnelen har det vært en møteulykke søndag ettermiddag, melder Firda.no. En personbil skal ha kommet over i motsatt kjørefelt, og traff en bobil.

Sjåføren i personbil, en mann i 70-årene, er fraktet til Voss sjukehus for kontroll. De var fire personer i bobilen, men ingen av dem ble skadet.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post