"Wenn die Fjorde Blüten tragen" — Når fjordene er kledd i blomster - var tittelen på oppslaget i Die Welts reiseseksjon lørdag. Artikkelen var ledsaget av et skikkelig turistreklamebilde av blomstringen i Hardanger.

Journalist Reiner Gatemann var en av de mange utenlandske journalistene som var invitert til regionen i forbindelse med Streif-arrangementet 23. april, da tusenvis av hardinger tok imot dronning Sonja for å vise frem områdets mat, kultur og natur.

Og besøket har gjort inntrykk på Die Welt-journalisten - ikke minst kveldskonserten på Nå, der scenen var innrammet av hundre kvinner i bunad - "et svært uttrykksfullt bilde". Programmet i Ullensvang omtales ellers som "overbevisende".

Forøvrig inneholder artikkelen stort sett Hardanger-ros. Den fantastiske naturen blir selvsagt fremhevet, sammen med Hardangers viktige rolle i kulturhistorien - som inspirasjonskilde både for Grieg og den tyske dirigent Kurt Masur. Epledyrkingen, det milde klimaet og den lokale sideren blir også nevnt.

Gode råd får også tyske Hardanger-turister med på veien:

  • "Nysgjerrige besøkende skal ikke være redd for å snakke med de lokale bøndene. Det vil de bare ta som interesse og verdsetting av sitt arbeid"
  • "De skiltede fartsgrensene samsvarer i det store og hele med trafikkforholdene - smale og svingete veier og mange tunneler"
<b>IMPONERTE DIE WELT:</b> Dronning Sonja, landbruksminister Lars Sponheim og prosjektleder Arnhild Bleie. FOTO: SCANPIX