— Jeg fikk tilbud om å spille, og siden jeg hadde både lyst og tid, sa jeg ja.

Sondre Lerche har hatt mange konserter i høst, men ville ikke si nei da muligheten for en ny spillejobb meldte seg.

- Blir aldri lei

— Jeg synes det er utrolig kjekt å spille. Jeg blir egentlig aldri lei av å holde konserter, sa Sondre.

Han spilte fra sitt debutalbum «Faces Down», og ble tatt godt imot av publikum. Det unge talentet satt alene med gitaren foran en broket forsamling. Men stemmen bar godt i den kombinerte idrettshallen og kulturhuset i fengselet.

Vel seksti fanger fikk en fristund som var kjærkommen, skal vi dømme etter applausen.

Fritidsleder Frode Trefall er svært takknemlig for at flere artister har sagt ja til å underholde fangene i julen.

— Da vi oppfordret dem til å opptre hos oss, tenkte vi først og fremst på artister som har det relativt romslig økonomisk, ikke på unge musikere som Sondre, som er i en etableringsfase. Desto hyggeligere er det at han tar seg tid til å komme, sier Trefall.

- Positiv opplevelse

Sondre Lerche tror mange artister ikke er klar over alle institusjonene som trenger litt drahjelp i juleunderholdningen.

— Når det gjelder fengselet, så har jeg rett og slett ikke tenkt på at det kunne være behov for meg her. Jeg har bare ikke tenkt tanken. Men jeg er glad for å kunne komme, sier Sondre.

Han fikk dekket utgiftene til gårsdagens konsert, men klarte seg uten honorar. Dermed er det rom på budsjettet for flere opptredener i fengselet fremover. 3. juledag kommer skuespiller Yngve Seterås, musiker og tryllekunstner Øyvind Offerdal, Rolf Berntzen og rockebandet Brimstone.

— Alle som har opptrådt her er positivt overrasket over den gode mottakelsen de har fått. Og arrangementene er veldig populære blant de innsatte, sier Trefall.

SPILLER GJERNE: Sondre Lerche stilte opp på gratiskonsert i Bergen fengsel i går. Tidligere har det vært skralt med artister som har villet opptre for fangene. Nå ser det ut til at juleunder-holdningen er reddet.
Foto: Knut Strand