Sondre Emil Haugen Wikum (22) fra Askøy vant i går den norske finalen på Sandsli videregående skole.

— Utrolig kjekt å gå av med seieren, det var tett i teten sa dommerne, sier Sondre Emil Haugen Wikum. Han hadde med seg Camilla Engstrøm som comis (assistent). De skal representere Norge i den internasjonale finalen i Budapest i september.

Jeunes Chefs Rôtisseurs er en internasjonal kokkekonkurranse for unge kokker (under 27 år).

Til daglig jobber Sondre Emil på restauranten Marg & bein (tidligere Hanne på høyden).

Dette er ikke en konkurranse for amatører, les bare hva Sondre Emil forteller han laget til forrett.

— Jeg laget en duo på ørret, en sukkersaltet og en speket, lettrøykt blåskjell og en blåskjellemulsjon. I tillegg hasselnøttsnø, syltet agurk og ørretrogn. Og til slutt en blåskjellkraft med dillolje. Så var det å lage hovedrett og dessert.

Åtte lag fra hele landet deltok i konkurransen som varte i litt over fem timer, og som for første gang ble arrangert i Bergen.

Etter først å ha kvalifisert seg til å delta finalen, kjempet landets flinkeste unge kokker om å vinne både finalen og tittelen. Etter hard kamp tok askøyværingen Sondre Emil seieren hjem.