Tidligere i høst var situasjonen dramatisk. Søndagsskolen Bergen krets hadde et driftsunderskudd på nærmere en halv million kroner, og måtte permittere medarbeidere og kutte sterkt i virksomheten.

Overveldende

— Nå er vi over kneiken. Responsen var overveldende da vi gikk ut og fortalte om problemene våre, sier styreleder Ingvar Hageberg.

Pengegaver på minst 600.000 kroner har strømmet inn de siste par månedene. Driftsunderskuddet er snudd til overskudd. To enkeltbeløp på 100.000 kroner hver har bidradd sterkt til at kontoutskriftene fra banken nå ser atskillig hyggeligere ut enn de gjorde for få måneder siden.

Ga 100.000 hver

  • Hvem er gavene fra?
  • Det ene beløpet er fra en bedrift, det andre fra en indremisjonsforening. Mer kan jeg ikke si. I tillegg har det kommet inn minst 150 større og mindre pengegaver fra andre givere. Det er tydelig at mange har et hjerte som banker varmt for søndagsskolearbeidet, og det er vi svært takknemlige for, sier Hageberg.

- Som et under

  • Vi er veldig glade og lettet. Det er som et under. Bedre julegave kunne vi ikke få. De ansatte er tilbake i arbeid, og vi har alle fått ny inspirasjon til videre innsats med å gjøre Jesus kjent for den oppvoksende slekt, sier Ingvar Hageberg.

3000 barn er knyttet opp mot ca. 160 søndagsskoler i Bergen og Hordaland.