Ifølge NRK på nett fikk den erfarne basehopperen Karl Amund Arneberg (58) brudd i ryggen, forslått albue og en «godt mørbanket» bakside etter fallet i Flåm i Aurland søndag.

Hoppulykken skjedde fra en fjelltopp like ved Flåmsbanen.

«Nei, jeg kommer til å dø»

Arneberg, som dro til Flåm fra Oslo, var sammen med to andre da ulykken skjedde. Han er nå innlagt ved Førde sentralsjukehus.

— Vi selet på, gjorde high five som vanlig. Så skulle jeg gå bak han andre og ligge på han, så jeg sa: Gjør seks sekunder fritt fall, sier Arneberg til nettstedet.Til NRK sier han at kompisen gjorde et lengre fritt fall.

— Jeg bare kastet ut pilotskjermen, og så tenkte jeg: «Nei, jeg kommer til å dø», forteller Arneberg til NRK.

Han innså at han hadde vært i fritt fall minste ett sekund for lenge.

— Jeg var helt sikker på at jeg skulle dø. Jeg treffer steinuren så hardt. Så tenker jeg at nå er det over.

Grand old man

Tl alt hell traff han en stor stein.

REDDES: Her henger Arneberg under ambulansehelikopteret søndag.
2211-TIPSER

— Jeg ble blei slengt nedover et godt stykke, og så stoppet det opp. Og da tenkte jeg: «Oi, jeg lever.» Så ropte jeg til kompisene mine, sier Arneberg til NRKs nettside, som omtaler 58-åringen som en «bestefar» i basehoppmiljøet.Arneberg har drevet i gamet siden 1981. Ifølge ham selv er det ingen som startet så tidlig som fortsatt holder på.

Overfor NRK lovpriser han redningsfolkene fra luftambulansen i Førde, og tar selv på seg seg all skylden for ulykken.

- Skikkelig imponert

Kjetil Kvammen Stigen fra Askøy var tilfeldigvis i området da ulykken skjedde. Til bt.no sier han at han er imponert over redningsinnsatsen.

— Redningshelikopteret sto med frontdelen i steinuren og bakenden i løse luften. Basehopperen og en redningsmann ble heist opp og fraktet ned på bakken med vinsjen. De var nede i løpet av tre minutter. Jeg er skikkelig imponert over redningsmannskapet. De var dønn proffe, sier Kvammen.

Også Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble involvert i redningsaksjonen. De sendte et Sea King-helikopter fra Florø.