Vedkommende som tipset avisen om at den nye Klostergarasjen var bygget slik at ambulansene ikke kom inn, stikker av med 10.000 blanke kroner for månedens aller beste tips.

Brannvesenet bekreftet at dette var tilfelle. BT fikk være med på befaring, og kunne konstatere at det ikke er noen spøk for dem som måtte bli syke nede i fjellgarasjen. Inngangspartiet er for lavt til at sykebilene kan kjøre inn, men ikke bare det: Heisene er dessuten for små til å frakte bårepasienter. Blir noen alvorlig syk, må båren enten bæres opp alle trappene, eller gjennom hele garasjeanlegget og ut via innkjørselen på Nøstet.

- Vi skal nok få folk ut, men det vil ta lengre tid, sa ambulanseleder Bjørn Sebak i Bergen Brannvesen.

BT mottok også flere andre tips om Klostergarasjen, alt fra bilister som brukte 40 minutter på å kjøre ut derfra, til brukere som sto fast i ustabile heiser.

Sterkt finaleheat
Tre andre tips var også i finaleheatet for 10.000 kroners-tipset for juli:

* En våken tipser sørget for at BT var raskt på pletten da en stor steinblokk raste ut i E 39 og stengte veien ved Romarheim på Lindås fredag 1. juli. Det var ren flaks at biler ikke ble truffet. Raset førte til store problemer for trafikken fra Bergen og nordover hele den påfølgende helgen.

* I begynnelsen av juli fikk BT også tips om at toalettmangel ved Vøringsfossen i Eidfjord tvang turister og andre til å gjøre sitt fornødne i busker og kratt. En kaféeier i området publiserte bilder av tissetrengte turister på en egen nettside. Det gjorde hun for å få de rette instansene til å våkne. Noen dager etter at BT tok opp saken, fikk de «trengende» hjelp i form av portable toaletter som ble utplassert. Denne saken rullet og gikk i en rekke andre medier, både tv og aviser, i dagene etter at BT hadde fortalt om de tissetrengtes problemer.

* Tipset om Arbeidstilsynets anmerkninger om forholdene ved en av kreftavdelingene ved Haukeland universitetssykehus førte til at Bergens Tidende flere dager på rad satte søkelyset på pasientenes hverdag.

En av de beste månedene
Bergens Tidende betaler 10.000 kroner for månedens aller beste nyhetstips, og inntil 1000 kroner for andre tips som fører til reportasje i avisen. I juli nådde flere leserinnspill opp mot dette beløpet, og en rekke ivrige tipsere har dessuten mottatt Flax-lodd som påskjønnelse for at de har varslet om små eller store hendelser. BT-leserne tok på ingen måte fellesferie.

- Juli har kanskje vært den aller beste tipsmåneden siden vi for ca. to år siden innførte ordningen med 10.000 kroner til det beste, månedlige nyhetstipset, sier sekretær Turid Bratholmen, som tar imot mange av tipsene som kommer inn til BT-redaksjonen.

Her er en del andre nyhetstips som ble påskjønnet i juli:

* Politiet i Fjell og Sund solgte en stjålet båt under hånden til en privatperson.

* To kveldspadlere ble overkjørt av en hurtiggående båt ved Helleneset.

* Småfly havnet utenfor rullebanen i Florø.

* Kvinnelig turist besvimte i bussen ved synet av Stalheimskleiva. Etter å ha satt av passasjerene, havnet bussen i grøften.