— Vi har fått fisk, vi har fått fisk!

Martin Christoffer Glopholm Iversen (10) er på besøk hos mormor på Laksevåg, og står fremst i båten og skråler av full hals idet det legges til kai.

— Kor mange fisk fikk dokkar? roper han til den andre båten som også er fullastet av fiskeglade barn og voksne.

Han blir nødt til å innse at den andre båten fikk syv, og hans egen tre. Men han sto selv for to av dem, så da er det greit likevel.

Tøffe politibiler

Familiedagen i Alvøen arrangeres for andre år på rad av Barnevernstjenesten i Laksevåg og Meningsfylt oppvekst for barn og unge i Laksevåg (MOLA)-stiftelsen. Bak stiftelsen står en rekke ulike etater og organisasjoner, som samarbeider om å gjøre Laksevåg til et godt sted å bo for alle.

— Vi ønsker å gi et tilbud til dem som ikke har hytte på sjøen eller fjellet, og som tilbringer ferien hjemme, sier formann i MOLA-stiftelsen, Ola Martin Rongve.

Plutselig skingrer politisirenene i ørene, og inn svinger en stor og en liten politibil. Ut stiger politibetjentene Steinar Lindelid fra Laksevåg politistasjon og Gunnar Wespestad fra Fyllingsdalen politistasjon.

— Er det noen som vil kjøre politibil?

Før Steinar politi får sukk for seg, stimer barna til.

Martin Christoffer sikrer seg førersetet. Han synes det er stor stas å sitte bak rattet på politibilen, men har ikke lyst til å bli politimann når han blir stor.

— Jeg skal bli proff fotballspiller på Barcelona og Norge, kommer det skråsikkert.

Etter en stund blir Martin Christoffer pent nødt til å overlate plassen til politibetjent Gunnar Wespestad. Sirenene settes på, og bilene kjører en liten runde til stor glede for barna.

Helten Duffe

I mellomtiden grilles det koteletter og pølser til den store gullmedalje. Martha Helene Nogva og Elisabeth Kjølø fra barnevernstjenesten er grillmestere.

— Det er virkelig flott å kunne tilby alle som vil en aktivitetsdag som denne, der alt er gratis, sier Nogva.

— Tilbakemeldingene vi fikk etter fjorårets arrangement var udelt positive, legger Kjølø til.

Barna har bare så vidt kommet seg ut av politibilene før de igjen hviner av full hals. For plutselig kommer selveste Duffe fra Vannkanten slentrende. De små krangler om hvem som skal få klemme den store delfinen først.

— Skal vi ta håndjern på Duffe? spøker Steinar politi og drar frem håndjernene fra baklommen.

Han blir møtt med nølende blikk. Duffe har vel ikke gjort noe galt?

— Nei, han er altfor snill. Vi kan ikke gjøre det, fastslår politibetjenten med et smil. Han blir møtt med et lettelsens sukk.

— Vil du se på fiskene våre, Duffe?

Martin Christoffer er ivrig. Duffe nikker til svar og labber etter.

Alle gode ting har en slutt, så også duffebesøket. Det er på tide å ta farvel.

Hele barneflokken klemmer Duffe så hardt at han nesten går i bakken. Kort tid etter forlater delfinen åstedet. For øvrig uten håndjern.

Sunde, Helge
Sunde, Helge