• Sommerfestivalen er alltid et høydepunkt i Levende Ord. Hele uken myldrer det av folk, og nesten alle medlemmene er engasjert på en eller annen måte.

ALDER: 31

BOR: Nyborg i Åsane

SIVILSTAND: Gift, ett barn

AKTUELL: Informasjonssjef i menigheten Levende Ord i Bergen. I morgen starter menighetens store og årlige sommerfestival på Kråkenes.

Gleder du deg til Sommerfestivalen?

— Klart det. Sommerfestivalen er alltid et høydepunkt i Levende Ord. Hele uken myldrer det av folk, og nesten alle medlemmene er engasjert på en eller annen måte. Flere hundre mennesker deltar som frivillige. Så Sommerfestivalen er noe vi alle gleder oss til.

Hvor mange mennesker venter dere?

— Gjennom hele uken regner vi med om lag 8000 mennesker. De kommer fra bergensområdet, hele landet og fra mange andre land. Vi vet det kommer deltakere fra både Finland, Sverige, Danmark, Færøyene, England og fra flere land lenger sør i Europa. I tillegg har vi forkynnere fra alle verdensdeler.

Hva skjer den drøye uken festivalen varer?

— Vi kjører fullt opplegg for hele familien. Programmet starter klokken 10 om formiddagen. Da kan man eksempelvis levere ungene til egne barnesamlinger med konkurranser, dukketeater og en rekke aktiviteter, mens de voksne er samlet til seminarer med kristen undervisning. Vi har blant annet leid Liland skole og friluftsområdet på Lønningstrand til barneaktiviteter. Der blir det også egne samlinger for ungdom. Midt på dagen har vi en lang pause med åpent hus i teltgaten utenfor møtelokalet vårt på Kråkenes. Der kan folk møtes for å slå av en prat, kjøpe mat, handle i bokkafeen og ellers slappe av. Om kveldene er det vekkelsesmøter. Ellers består festivalen også av konserter, blant annet er åpningen i morgen en konsert med barneartisten Lisa Børud, mens vi fredag har konsert med lovsangsartisten Rudi Myntevik. Også Solveig Leithaug Henderson skal bidra med sang og musikk.

Hvorfor arrangerer dere denne årl i ge storsamlingen i fellesferien?

— Først og fremst for gi mennesker et tilbud om å komme sammen for å høre om Jesus og få møte Ham. Men samtidig er det viktig å ha det festlig sammen. Sommerfestivalen skal ikke bare dekke de rent åndelige behov. Det sosiale fellesskap hører i høyeste grad med. For mange av deltakerne er denne festivalen blitt et fast årlig treffpunkt.

Hvem er målgruppen?

— Festivalens ulike deler har ulike målgrupper. Men sett under ett er dette en møteplass for alle slags mennesker - kristne som ikke-kristne. Møtene er åpne for alle. Ingen spør om verken deltakerbevis, hva man tror på, eller hvor man kommer fra.

Sommerfestivalen sendes også på tv . Hvem kan ta inn sendingene?

— Vi sender mellom klokken 11 og 12 på formiddagene. Disse sendingene kan nås av alle som kan ta inn NRK2. Kveldssendingene mellom klokken 20 og 22 formidles av den frie tv-kanalen Visjon Norge, og kan tas inn av alle som har parabol og Canal Digital. Alt er direktesendinger.

Regner dere med at mange blir frelst i løpet av festivaluken?

— Ja, det skjer alltid. Det er vanskelig å snakke om tall på forhånd. Men på alle sommerfestivalene våre har flere mennesker opplevd å få sitt første møte med Jesus. Ofte er dette mennesker som bor her i Bergen. De kommer gjerne innom på et møte, eller dukker opp sammen med venner. Så vi har store forventninger om at mennesker skal bli frelst på Sommerfestivalen også i år.

Hva med helbredelser?

— Vi ønsker at mennesker med både fysiske, psykiske og andre lidelser skal få hjelp og oppleve helbredelse. Hvert år blir noen helbredet. Vi ønsker at det skal skje, og forventer det også på årets sommerfestival.

Onsdag kveld dukker toppolitikere som Carl I. Hagen (Frp), Audun Ly s bakken (SV), Martin Kolberg (Ap) og Knut Arild Hareide (KrF) opp. Hvo r for invitere politikere til et kristent sommerstevne?

— Det er første gang vi inviterer til en ren politisk debatt. Da Carl I. Hagen var her i fjor sommer, var det for å holde et foredrag om Israel, selv om dette ble en av sommerens store politiske mediebegivenheter. Når vi har invitert politikere hit i år, er det fordi vi står foran et svært viktig stortingsvalg til høsten. Vi mener det er viktig å markere kristne verdier i valgkampen, og forventer at debatten onsdag kveld vil gi oss klare svar på hvor partiene står i forhold til en del kristne verdispørsmål som skal diskuteres. Denne debatten har helt sikkert et stort nyhetspotensial, og vi vet at en rekke aviser og andre medier melder sin ankomst for å dekke den.