Vi har gått i singlet, shorts og sandaler i uke etter uke, og har nesten glemt hvordan det er med allværsjakke og støvler.

Lørdag ettermiddag ble det målt 21,5 grader i Bergen, og i løpet av de første 26 dagene i august er det bare tre som ikke har hatt en maksimumstemperatur på over 20 grader.

På Nordnes Sjøbad koste Aslaug Haukeland Mosebø og venninnen Øyunn Widskjold Krogh i bassenget. Det kan ha vært sommerens siste plask.

Regnbyger i vente

— Det er ikke vanlig at det er så mange varme dager, sier John Ottar Bjørsvik, vakthavende meteorolog ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

Det normale for august er seks dager med temperaturer over 20 grader.

Faktisk har august i år hatt flere varme dager enn juli. Da hadde vi 22 dager med makstemperatur over 20-tallet. Det normale er syv.

Sjekk oppdatert værmelding!

Selv om meteorolog Bjørsvik ikke vil erklære sommeren for over, er det nedbør og lavere temperaturer i vente helt frem mot neste helg.

— Det blir en litt annen værsituasjon enn den vi har vant oss til, ja.

Fra i ettermiddag kommer det kraftigere regnbyger inn over Hordaland, og uken fortsetter med en god del nedbør.

Håp mot helgen

— Det vil bli perioder med opphold, men mye regn og regnbyger. Temperaturene vil bli mellom 15 til 17 grader.

Først i slutten av uken kan det bli litt varmere igjen hvis vi er heldige, men da skriver vi september.

Det er bare fire år siden vi hadde en varmere sensommer enn i år. I august 2002 var det 27 dager som var varmere enn 20 grader. I august 1947 var det også 26 dager med temperaturer over 20-tallet, mens det i august 1997 var 24 dager.

eirik brekke