[No available link text]

Etter en sommer med ustabilt vær, nedbørsrekorder og ikke helt den varmen mange av oss lengtet etter, er det mange som lurer på om vi får sommer i høst istedet?

Det har hendt tidligere. September har gitt oss solskinn og hetebølger og yr.no melder om temperaturer litt over normalen i september.

20 varmegrader

[No available link text] 

En kikk på statistikken til yr.no for et uvalg byer de siste årene, viser at det kan bli mange varme dager i september, hvis vi er heldig.

Gjennomsnitt antall dager i september med 20 varmegrader i snitt de siste ti årene for Bergen, er fire dager, ifølge klimaforsker Knut Iden fra yr.no.

Usikre sesongvarsler

[No available link text] 

Ifølge yr.no kan vi få litt høyere temperatur i september enn vanlig, mens sesongvarselet til Meteorologisk institutt forbereder oss på en litt kjøogere høst i år enn vi er vant til.

Ifølge Iden ser det mørkt ut,  for i de siste årene er vi blitt vant til at det er varmere enn normalperioden som regnes fra 1960 - 1990.

Dermed ser det ut til at årets temperaturvarsel for september til novemberi ikke blir fullt så varmt som mange av oss håpet på.